• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak nazočio je u subotu, 4. ožujka 2023. godine redovnoj godišnjoj skupštini DVD Gušće.

Duga i bogata povijest DVD-a Gušće

Župan Ivan Celjak nazočio je u subotu, 4. ožujka 2023. godine redovnoj godišnjoj skupštini DVD Gušće. 

Društvo je dio tradicije ovog kraja, osnovano davne 1908. godine i broji preko stotinjak članova, što čini skoro pola stanovnika Gušća, lijepog mjesta uz rijeku Savu u sisačkoj Donjoj Posavini. Pozdravljajući nazočne župan Celjak je podsjetio kako su članice i članovi DVD-a Gušće pokazali veliko srce kada su pripremali hranu za ljude iz Ukrajine koji su potražili utočište kod nas.

"Upravo taj događaj podsjetio me na dan potresa 29.12.2020. godine kada su upravo članovi DVD-a Gušće u suradnji s stanovnicima Donje Posavine prvi priskočili u pomoć i pripremili hranu za naše sugrađane, volontere.... na mnogim lokacijama u gradu Sisku. Veselim se što ovdje vidim puno djece, puno mladih što znači da vatrogastvo ima budućnost. DVD-ovi su nositelji društvenog života u ruralnim područjima posebno ovdje u Gušću gdje se okupljaju mladi Donje Posavine. Mladi kroz rad u DVD-ovima stječu odgovornost i disciplinu, a upravo je taj osjećaj odgovornosti prema društvu važan za razvoj mladog čovjeka. Upravo te vrijednosti mladi ljudi koriste i u profesionalnom i privatnom životu. Vatrogaskinje i vatrogasci nesebično žrtvuju sebe i svoje slobodno  vrijeme kako bi pomagali nama građanima", rekao je župan Celjak te čestitao dobitnicima priznanja: Ivani Đuračić, Leonu Grgurić i Dragici Jalžečić za 10 godina rada u DVD-u Gušće, Marjeti Grgurić za 20 godina, Perici Grgurić, Marijanu Jalžečić i Kristijanu Dumbović za 30 godina, Željku i Lidiji Lukačević za 40 godina, Ivanu Kunovec i Stjepanu Dumbović za 50 godina i Ivanu Kukurić za 60 godina rada.

Uz mnogobrojne goste skupštini su, uz župana Ivana Celjaka, nazočili županijski vijećnici Tomislav Kralj i Mario Markić i predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd