• 044 500 330

Vijesti

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ili Dan mimoza obilježen je danas i u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Sisku i Glini.

Obilježen Dan mimoza u Sisku i Glini

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ili Dan mimoza obilježen je danas i u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Sisku i Glini.

Akciju su organizirali Udruga sv. Agata Glina i Srednja škola Viktorovac iz Siska, a obilježavanju u Glini pridružio se zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo važnost ovakvih javno-zdravstvenih kampanja s ciljem širenja svijesti o važnosti preventivnih pregleda i cijepljenja mladih protiv HPV-a.

"Sisačko-moslavačka županija podupire udruge koje rade na prevenciji svih bolesti, posebno ženskih bolesti, a jedna od udruga koja je posebno aktivna u tom području je upravo Sv. Agata iz Gline", rekao je zamjenik Jurić.

U sklopu obilježavanja Dana mimoza u ponedjeljak, 23. siječnja s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu u Glini održat će se skup „Simpozij u žutom“ na kojem će sudjelovati predsjednica Udruge sv. Agata dr. Sanja Vlašić-Štingl te iz Zavoda za javno zdravstvo SMŽ dr. Ivana Popek, dr. Suzana Fabijanić i dr. Sonja Pajtlar koja će održati uvodno predavanje na temu „Prevencija raka vrata maternice i mladi“.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd