• 044 500 330

Vijesti

Županija sufinancirala sanaciju krovišta na Srednjoj školi Novska

Ovaj tjedan završena je sanacija krovišta na Srednjoj školi Novska čija je vrijednost radova iznosila 1,7 milijuna kuna. Uz Sisačko-moslavačku županiju, koja je osigurala sredstva u iznosu oko  1,1 milijun kuna, projekt je sufinanciran i od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 600.000,00 kuna. Završene radove obišao je u petak, 13. siječanja 2023. godine zamjenik župana Mihael Jurić.

Iako je fokus Sisačko-moslavačke županije na obnovi škola koje su stradale u potresu, nismo zaboravili ni ovaj dio naše županije gdje pratimo potrebe škola i ulažemo sredstva kako bismo poboljšali uvjete. Na ovoj školi krov je prokišnjavao zbog dotrajalosti, krajem prošle godine počeli su radovi na sanaciji krova koji su završeni ovaj tjedan“, izjavio je nakon obilaska radova zamjenik Jurić.

Zamjenik župana istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija ponosna na ovu školu čiji učenici ostvaruju jako dobre rezultate prilikom upisa na fakultete.

Ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović zahvalila je osnivaču Sisačko-moslavačkoj županiji koja je, unatoč obnovi škola nakon potresa, prepoznala potrebe i ove škole te sufinancirala radove na krovištu koji je oštećen još za vrijeme Domovinskog rata.

U OSNOVNOJ ŠKOLI NOVSKA USPJEŠNO IMPLEMENTIRANA ODLUKA VLADE RH O UVOĐENJU BESPLATNE PREHRANE

Prije toga, zamjenik župana obišao je danas i Osnovnu školu Novska gdje, kao i u cijeloj Hrvatskoj, već peti dan učenici imaju besplatnu prehranu temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju troškova prehrane osnovnoškolcima. Dnevno se u ovoj školi priprema oko 650 redovnih obroka te još oko 70 obroka za produženi boravak čiji učenici imaju još i užinu.

U ovoj školi, kojoj je osnivač Sisačko-moslavačka županija, obnovljena je školska kuhinja 2017. godine i već tada su stvoreni uvjeti za pripremu kuhanih obroka. Sisačko-moslavačka županija uložila je u proteklom razdoblju 15 milijuna kuna u obnovu kuhinja kako bi 22 škole, kojima smo osnivač, imali uvjete za pripremu obroka pa nije bio problem niti implementirati nedavnu odluku Vlade o uvođenju besplatne prehrane“, naglasio je zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo odličnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske u svim projektima pa tako i u ovom koji se provodi na području Novske.

Zamjenik gradonačelnice Novske Siniša Kesić također je pozdravio odluku Vlade o uvođenju besplatne prehrane u svim osnovnim školama u Hrvatskoj.

Pozdravljamo ovu odluku, jer dobro je da djeca svakog dana imaju jedan kvalitetan obrok. Iako Grad Novska nije osnivač ove škole, uključujemo se u rad škole i dajemo potrebnu potporu“, rekao je zamjenik Kesić.

Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević naglasila je kako škola nije imala nikakvih organizacijskih problema s provođenjem odluke Vlade RH o besplatnoj prehrani, jer već dugi niz godina pripremaju tople obroke za učenike. Ističe kako su kuhari uložili izniman trud kako bi ova mjera zaživjela, a kuhar OŠ Novska  Marijan Jovanović rekao je kako već šestu godinu za redom pripremaju kuhane obroke za učenike te dodaje da su djeca zadovoljna prehranom u školi.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je osnivač 22 osnovne škole, besplatan obrok jednom dnevno osiguran je za 4.982 učenika. Inače, u našoj županiji već šestu godinu za redom osiguravaju se besplatni obroci za djecu u riziku od siromaštva, a u ovoj školskoj godini je 976 učenika koji imaju besplatnu prehranu zahvaljujući EU projektu „Idemo na obrok“. Taj se projekt nastavlja i dalje te tako u našoj županiji 5.958 učenika ima besplatnu prehranu u osnovnim školama. U prvom tjednu provođenja realizacije besplatnih toplih obroka za naše učenike u školama, kojima je osnivač SMŽ, informacije s terena su pozitivne.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd