• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima, je u utorak, 10. siječnja 2023. godine, obišao radove cjelovite obnove zgrade Jodnog lječilišta u sklopu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Zgrada je izgrađena 1932. godine.

Županija obnavlja zgradu jodnog lječilišta u Sisku

Župan Ivan Celjak sa suradnicima, je u utorak, 10. siječnja 2023. godine, obišao radove cjelovite obnove zgrade Jodnog lječilišta u sklopu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Zgrada je izgrađena 1932. godine. U nekoliko navrata je nadograđivana, a zadnja veća dogradnja je bila 60-ih godina prošlog stoljeća a teško je oštećena u razornim potresima. Radovi na cjelovitoj obnovi obuhvaćaju ojačanje konstrukcije, odnosno temelja i svih konstruktivnih elemenata. Isto tako uklanjaju se nekonstruktivni elementi te izvode novi, obnavljaju se sve instalacije i oprema, mijenja se krovište, izvodi se energetska obnova objekta i po kraju radova uređuje park. Također, u ovoj zgradi će biti omogućeno kretanje osoba s težom pokretljivošću kao i osoba s invaliditetom.„Trenutno su u tijeku radovi na cjelovitoj obnovi zgrade Jodnog lječilišta u Sisku.  Ne samo da ju obnavljamo u potpunosti nego ćemo i dodati nove sadržaje, a sve prostorije će biti prilagođene sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Medicinskom i nemedicinskom osoblju osigurat će se kvalitetniji uvjeti za njihov rad što znači i kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima Odjela za dermatologiju i venerologiju te Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Vrijednost radova je 2,5 mil. €, odnosno 19 mil. kn. Završetak radova očekujemo u svibnju ove godine.“ – izjavio je ovom prilikom župan Celjak.

Ukupna površina objekta Jodnog je 1.475 m2, a u njemu su smješteni Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel za dermatologiju i venerologiju OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Svi naši sugrađani i dalje će zdravstvene usluge oba odjela moći koristiti u zgradi Jodnog lječilišta jer se obnova provodi u fazama, odnosno prvo se obnavlja centralni i sjeverni dio zgrade, a nakon toga slijede radovi na južnom dijelu.

Vjerujemo kako će nakon obnove naši prostorni uvjeti biti puno bolji što će nam omogućiti da proširimo svoje usluge te da našim žiteljima pružimo veći broj dijagnostičkih i terapijskih usluga. Ovdje dnevno prođe između 200-300 pacijenata koji su s obzirom na obnovu iznimno strpljivi i raduju se da će ovaj objekt nakon obnove osigurati bolje i kvalitetnije uvjete. Posebno značajno je što će nakon obnove ovdje biti i smješten Odsjek za neurorehabilitaciju namijenjen djeci.“ – uz zahvalu županu na trudu i zalaganju po pitanju obnove Jodnog lječilišta izjavila je Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.



SISAČKA BOLNICA NAKON OBNOVE IMAT ĆE POTPUNO NOVI BOLNIČKI KOMPLEKS

U Sisačko-moslavačkoj županiji ovog trenutka provode se najveća ulaganja u zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina. Uz radove cjelovite obnove Jodnog lječilišta, u punom jeku su i radovi na zgradi Nove interne u Sisku. Vrijednost radova na Novoj internoj je 5,9 mil. € (44.129.998,25 kn), a radovi bi trebali biti završeni krajem travnja 2023.godine. Dobra vijest za naše sugrađane je da su u tijeku i pripreme gradilišta obnove zgrade pedijatrije i zgrade stare interne, a početak radova razgradnje objekata očekujemo u narednim danima.

Završetkom obnove, Sisačko-moslavačka županija imat će potpuno obnovljeni bolnički kompleks, a naši sugrađani imat će na raspolaganju zdravstvene usluge najviše kvalitete. Paralelno s obnovom nabavlja se i nova dijagnostička oprema koja omogućuje provođenje neinvazivnih i sigurnih dijagnostičkih pretraga. Posljednji su nabavljeni novi moderni MSCT i UZV uređaji čija je ukupna vrijednost oko 890.000 €.

Kada je u pitanju obnova radimo 24 sata dnevno na tome da osiguramo svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije što kvalitetnije uvjete za usluge koje pružamo ne samo u zdravstvenom sustavu, već isto tako u obrazovnom sustavu i sustavu socijalne skrbi za koji je nadležna Sisačko-moslavačka županija. Zadovoljni ćemo biti kada sva gradilišta budu završena i kada se sve naše ustanove vrate u matične objekte. Važno je istaknuti i da kada obnavljamo objekte oni neće biti vraćeni u stanje koje je bilo prije potresa, već ćemo svim objektima dodati novu vrijednost, što naravno osigurava i kvalitetnije usluge koje će se pružati u tim objektima.“ – zaključio je župan Celjak.

 

Operaciju je financira Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd