• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, uz ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića i  ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antu Lončara, sudjelovao u uručivanju 15 ugovora vrijednih više od 14 milijuna kuna u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Zapošljavanje teško zapošljivih i skrb o starijim i nemoćnim osobama - „Zaželi – program zapošljavanja žena“

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, uz ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antu Lončara, sudjelovao u uručivanju 15 ugovora vrijednih više od 14 milijuna kuna u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.
Na području Sisačko- moslavačke županije u sklopu Faze I i Faze II dodijeljena su 54 ugovora ukupne vrijednosti 132.499.532,51 kuna.
Cilj Poziva je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti. Provođenjem projekata želi se osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Bespovratna sredstava u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III" financiraju se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Zahvaljujući ovome projektu na području cijele Hrvatske planira se zaposliti 3045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekti se provode u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Ministar Piletić je posebno naglasio važnost sustavne skrbi o našim starijim sugrađanima: „Na kraju 2022. godine uspjeli smo, zbog odluka Vlade, prve u svibnju, a potom druge, u rujnu, osigurati 445 milijuna kuna, kako bi se do uspostave novog financijskog razdoblja, financirala usluga Zaželi, odnosno pomoć u kući za naše starije i nemoćne.“

„Program Zaželi je izvrstan za Sisačko-moslavačku županiju i upravo se na našem području najbolje vide dva osnovna cilja, koje se želi ostvariti, a to je zapošljavanje teško zapošljivih žena i skrb i briga o našem starijem stanovništvu, osobito o onima koji žive u ruralnom području. Na SMŽ imamo otprilike 25 % stanovnika starijih od 65 godina. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio ministru Piletiću, Vladi RH na omogućavanju zapošljavanja 262 žene na području Županije i na skrbi za 1602 krajnja korisnika. Naravno, hvala i onima koji su se prijavili na poziv Ministarstva, jer na njima je najveći teret posla,“ rekao je u ovoj prigodi župan Celjak.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd