• 044 500 330

Vijesti

Na 13. sjednici Županijske skupštine koja je održana u četvrtak, 24. studenoga 2022. godine donesena je Odluka o kupnji nekretnine u Sisku, na području naselja Caprag, u cilju proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak te će tako Caprag, Viktorovac i ostali dijelovi grada u blizini dobiti dom za starije osobe kapaciteta od 70 do 100 korisnika. Riječ je značajnom projektu Sisačko-moslavačke županije kojoj je jedan od prioriteta povećanje sigurnosti starijih osoba te skrb i briga o umirovljeničkoj populaciji.

SMŽ u Sisak – Capragu pokreće projekt novog Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

Sisačko-moslavačka županija pokreće projekt novog Doma za starije i nemoćne osobe Sisak koji će biti smješten u sisačkom naselju Caprag.

Na 13. sjednici Županijske skupštine koja je održana u četvrtak, 24. studenoga 2022. godine donesena je odluka o kupnji nekretnine u Sisku, na području naselja Caprag, u cilju proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak te će tako Caprag, Viktorovac i ostali dijelovi grada u blizini dobiti dom za starije osobe kapaciteta od 70 do 100 korisnika. Riječ je značajnom projektu Sisačko-moslavačke županije kojoj je jedan od prioriteta povećanje sigurnosti starijih osoba te skrb i briga o umirovljeničkoj populaciji.

Ulaganja u domove provode se i na moslavačkom te zapadno-slavonskom dijelu naše županije. U Novskoj je sredinom listopada otvoren Dnevni centar za starije osobe koji odlično funkcionira, a od početka prosinca počinje i dostava obroka umirovljenicima. U ovom trenutku traju radovi i na uređenju Doma zdravlja SMŽ u Kutini, koje financira Sisačko-moslavačka županija, gdje će u prvoj polovici iduće godine biti otvoren Dom za starije i nemoćne osobe za oko 50 osoba.

Svjesni smo situacije s listama čekanja i potrebe naših starijih sugrađana te smo iz tog razloga i pokrenuli nekoliko projekata kojima ćemo osigurati dodatne kapacitete za smještaj naših umirovljenika u Sisku i Petrinji i otvorenje novog doma u Kutini,“, istaknuo je tijekom aktualnog sata župan Ivan Celjak.

Inicijativom župana Celjaka, Sisačko-moslavačka županija je pokrenula i projekt ustrojavanja Odjela dječje psihijatrije unutar Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači.

Objekte u Ravniku ćemo urediti za potrebe naše djece nakon što izmjestimo korisnike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja. U državnom proračunu su predviđena sredstva za Odjel dječje psihijatrije u Popovači i to je projekt koji će krenuti čim obnovimo Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji“, najavio je župan.

Županija je izrazito aktivna i na području grada Siska gdje gotovo sva velika gradilišta provodi upravo Sisačko-moslavačka županija. Jedan od najvećih projekata je obnova Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ gdje su u tijeku radovi obnove nove Interne, a župan Celjak najavio je skorašnje radove obnove odjela Pedijatrije, stare Interne te Odjela za fizikalnu terapiju koji je smješten u zgradi tzv. Jodnog lječilišta.

U Sisku ćemo nakon 50 godina imati potpuno novi bolnički kompleks sa suvremenom opremom kako bi našim stanovnicima pružili najbolju zdravstvenu skrb“, najavio je župan.

Vijećnici su na današnjoj sjednici Županijske skupštine donijeli odluku o cjelovitoj obnovi zgrade Stare bolnice u Petrinji koja je oštećena u potresu te specijalističkom usavršavanju liječnika koji rade u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ kako bi zadržali naše zdravstvene djelatnike u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Dodajmo kako Vlada Republike Hrvatske na svojoj današnjoj sjednici donosi odluku o dodjeli 10,1 milijun kuna Sisačko-moslavačkoj županiji za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe Glina, a podsjećamo kako je ove godine u listopadu Vlada RH donijela odluku o dodjeli 40 milijuna kuna Sisačko-moslavačkoj županiji za sanaciju objekata koje koriste vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva na području županije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd