• 044 500 330

Vijesti

 Župan Ivan Celjak tijekom posjeta OŠ Zorke Sever u Popovači, u srijedu, 5. listopada 2022. godine, svečano je otvorio senzornu sobu za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama.

ŽUPAN CELJAK OTVORIO SENZORNU SOBU ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Župan Ivan Celjak tijekom posjeta OŠ Zorke Sever u Popovači, u srijedu, 5. listopada 2022. godine, svečano je otvorio senzornu sobu za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama.
Senzorna soba uređena je sukladno potrebama učenika kako bi im boravak u ovoj školi bio u potpunosti prilagođen i ugodan. Opremljena je stupom sa svjetlom, interaktivnim kutnim elementom za sjedenje, držačem za stup sa svjetlom, tepihom s led zvijezdama, mini led projektorom za tepih, svjetlećim diskovima, svjetlećim led oblucima sa stalkom, diskom za balansiranje na napuhavanje, bazenom za loptice s 4 stranice, penjalicama za bazen uz loptice za bazen, senzornim zidom, senzornim umetaljkama, tatami spužvama za pod, samoljepljivim staklima za zid, šatorom, didaktičkim igrama i pomagalima.
Sredstva i za ovaj dragocjen projekt za učenike s područja Popovače, osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u ukupnom iznosu od 45.000 kuna.

Mladima Sisačko-moslavačka županija pridaje veliku pozornost, a kroz svoje brojne aktivnosti i projekte nastoji razvijati i poticati njihove interese, kompetencije i mogućnosti te unaprijediti kvalitetu obrazovanja.
Nakon razornog potresa Sisačko-moslavačka županija svim učenicima omogućila je pohađanje nastave u sigurnim, čvrstim i stabilnim objektima. Do sada je obnovljeno 12 školskih objekata, a u tijeku su radovi obnove na još 6. Otvoren je učenički dom u Novskoj, gradi se prvi učenički dom u Sisku, ulaže se u najmoderniju opremu i strojeve koje će škole koristiti za edukaciju učenika. U tijeku je izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti kojim Sisačko-moslavačka županija postaje centar znanja i inovativnosti. Velika ulaganja i napori ulažu se u zanimanja budućnosti, prvenstveno razvoj sektora elektrotehnike i računalstva, s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije videoigara. Tako je ove godine održan i Gaming Camp u Novskoj na kojem su učenici imali priliku naučiti kako samostalno izraditi svoju videoigru. Iako nije u nadležnosti županijske uprave, briga o visokoškolskom obrazovanju također je područje na kojem Sisačko-moslavačka županija nastoji dati svoj doprinos. U OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja Županija je uredila prostor za Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja, čime je oko 500 studenata vraćeno u Petrinju. Također, kako bi studenti ostali u našoj županiji Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje jednokratne novčane pomoći od 5.000 kuna svim redovitim studentima koji su upisali fakultet u Sisku i Petrinji, a imaju prebivalište na području županije. Dostupnost raznolikosti ponude i usmjerenja u obrazovanju potiče društvo da raste i razvija se na svim područjima, stoga je županijska uprava predvođena županom Celjakom inicirala dolazak Građevinskog fakulteta u Sisak, a gradit će se i Majstorska škola koja će doprinijeti razvoju obrtništva na području županije ali i cijele Republike Hrvatske.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd