• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je o stanju obrane od poplave na području Županije, nakon velike količine padalina i naglog porasta vodostaja rijeke Kupe, u utorak, 20. rujna 2022. godine, za Hrvatski radio rekao: „Kod nas je situacija stabilna.

Sisačko-moslavačka županija se u prvom valu uspješno obranila od poplave

Župan Ivan Celjak je o stanju obrane od poplave na području Županije, nakon velike količine padalina i naglog porasta vodostaja rijeke Kupe, u utorak, 20. rujna 2022. godine, za Hrvatski radio rekao: „Kod nas je situacija stabilna. Izvanredne mjere obrane od poplava kod nas su proglašene još 30. prosinca 2020. godine i otada su aktivnosti Hrvatskih voda u kontinuitetu. Nažalost, strašan potres koji nas je snašao oštetio je i nekoliko nasipa i trenutno Hrvatske vode izvode radove na sanaciji nasipa, upravo na te tri kritične točke za koje smo procijenili postavljene su boks-barijere, međutim voda je došla tek deset centimetara do boks-barijera. Noćas je voda stagnirala, jutros je za jedan centimetar niža i očekujemo pad za dva do tri centimetra tijekom dana. Dakle, kod nas za sada, na sreću, hvala Bogu i hvala aktivnostima Hrvatskih voda, nema nikakve opasnosti niti za živote ljudi, niti za imovinu.
Kod nas su postavljene boks-barijere puno ranije. Zadnjih dana su postavljene na području Petrinje, kod Krnice, kod Bresta i na području Siska kod Hrastelnice. Postavljeno je otprilike 600 m boks-barijera koje su punjene pijeskom.
Katastrofalni je potres oštetio mnoge objekte, isto tako i vodne građevine. Naravno da je za sve te objekte bilo potrebno izraditi projektnu dokumentaciju, krenuti u radove i za sada, što se tiče aktivnosti Hrvatskih voda, mi smo zadovoljni (dinamikom izvođenja radova). Otprilike imamo oko 200 milijuna kuna vrijednosti radova na području SMŽ, poglavito na području Petrinje i Siska.
Nažalost, posljednjih dana smo imali ekstremne kiše. Nakon suše došle su ekstremne kiše, palo je zaista jako puno vode. Vodeni val je bio takve visine da smo ga mogli primiti i boks-barijere su izdržale i siguran sam da ćemo i aktivnostima Hrvatskih voda, a ako bude potrebno, uključivanjem županijskog Stožera obaviti sve što je potrebno da bi naši građani i dalje bili sigurni.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd