• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik župana Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri-Ibrišević su u petak, 2. rujna 2022. godine, u Katoličkom Selišću u voćnjaku obrta AGRO ALMA obilježiti početak berbe jabuka u Moslavini – Jabuka crvenika.

Početak berbe jabuka u Moslavini – Jabuka crvenika

Zamjenik župana Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri-Ibrišević su u petak, 2. rujna 2022. godine, u Katoličkom Selišću u voćnjaku obrta AGRO ALMA obilježili početak berbe jabuka u Moslavini – Jabuka crvenika.

Jabuka crvenika je tradicionalna manifestacija koja se po devetnaesti put održava u sklopu Dana Općine Velika Ludina, a obilježava početak berbe jabuka. Općina je daleko poznata po svojoj voćarskoj i vinogradarskoj proizvodnji, prvenstveno zbog izuzetnih agroklimatskih uvjeta pogodnih za uzgoj jabuka i ostalih vrsta voća.

Plantažni nasadi jabuka na području Katoličkog Selišta podižu se 1970-tih godina na površini 230 ha, a nedugo zatim se proširuje na 300 ha.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd