Službena mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije

  • 044 500 000

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je u prigodi obilježavanja Dana općine Hrvatska Dubica, održana u Hrvatskom domu u ovom pounjskom mjestu.

Dan općine Hrvatska Dubica

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je u prigodi obilježavanja Dana općine Hrvatska Dubica, održana u Hrvatskom domu u ovom pounjskom mjestu.
Prije početka svečane sjednice u odavanju počasti žrtvama iz Domovinskog rata kod središnjeg križa na mjesnom groblju izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije vodio je zamjenik župana Mihael Jurić.
Na samoj svečanoj sjednici načelnica Općine Ružica Karagić je predstavljajući projekte koji su realizirani u proteklom jednogodišnjem razdoblju posebice istaknula dobru suradnju i pomoć koju je u svom radu imala od župana Celjaka i svih njegovih suradnika.
Župan Celjak je pak, obzirom je Dan općine Hrvatska Dubica dan kad je ova općina, kao prva oslobođena u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, posebno istaknuo povijesnu ulogu hrvatskih branitelja, koji su ostvarili više stoljetni san hrvatskih domoljuba o neovisnoj i slobodnoj, demokratskoj Hrvatskoj, zbog čega su oni, rekao je, najveći junaci u hrvatskoj povijesti. I župan je zahvalio načelnici općine na dobroj suradnji, naglasio velike napore koje Županija ulaže u ravnomjeran razvoj svih svojih gradova i općina.
Završeni su radovi energetske obnove na objektu Osnovne škole Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici u vrijednosti od 4 131 536,34 kn.
Osnovnu školu Ivo Kozarčanin pohađa 95 djece u jednosmjenskoj nastavi i ima 30 zaposlenika, te 3 pomoćnika u nastavi za 5 djece, koje je također osigurala Sisačko-moslavačka županija..
Osiguran je topli obrok za 40 učenika OŠ Ivo Kozarčanin slabijeg socijalnog statusa.
Sporazum o organizaciji ljetovanja u Splitu za učenike 4. razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, koji je župan Celjak potpisao sa Splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, realiziran je i u Hrvatskoj Dubici.
Na ljetovanje u Split otišlo je 10 djece iz OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica.
Općina Hrvatska Dubica potpisnik je Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta „Korak prema zdravlju. Projekt je to kojim SMŽ s jedinicama lokalne samouprave osigurava dostupnost fizikalne terapije i prijevoz osoba starije životne dobi i osobama s invaliditetom koji nisu u mogućnosti putovati do recimo udaljenog Siska. Terapija se odvija u potpuno opremljenom Kulturnom centru u Majuru .
Županijska uprava za ceste je Općini pomogla prijaviti na Fond solidarnosti 3 ceste, ulice Katice Pavlović i 17. pukovnije u Hrvatskoj Dubici i cestu u naselju Baćin, ukupne vrijednosti 1 620 000 kn.
Obilježba Dana općine Hrvatska Dubica zaokružena je svečanim otvorenjem nove zgrade DVD-a.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-000

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

zpd
 

facebook1