• 044 500 330

Vijesti

Učenici 11 osnovnih škola s područja cijele Sisačko-moslavačke županije u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine vratili su se kući s besplatnog ljetovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Sretni, puni dojmova i nezaboravnih uspomena veselo su grlili svoje roditelje, bake, djedove….

Sretan povratak druge grupe učenika s ljetovanja u Splitu

Učenici 11 osnovnih škola s područja cijele Sisačko-moslavačke županije u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine vratili su se kući s besplatnog ljetovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Sretni, puni dojmova i nezaboravnih uspomena veselo su grlili svoje roditelje, bake, djedove….

Dočeku osnovnoškolaca nazočili su i dužnosnici Sisačko-moslavačke županije, župan Ivan Celjak, zamjenik župana Mihael Jurić i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić koji su na različitim lokacijama po cijeloj Županiji pozdravili učenike, učenice i njihove pratitelje te im tom prilikom podijelili i prigodne majice.

Podsjetimo, rezultat je to inicijative i dobre suradnje sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka i splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana.

Besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji organizirano je u dva termina, od 13. srpnja do 18. srpnja i od 20. srpnja do 25. srpnja 2022. godine za ukupno 665 učenica i učenika 4. razreda iz cijele Županije. Izlet je pratilo 75 učitelja i medicinskog osoblja, te nekoliko stotina volontera iz Splita.

Boravak djece nije se sveo samo na uživanje na prelijepim splitskim plažama već je domaćin uz smještaj u Učeničkim domovima u Splitu i kvalitetnu prehranu organizirao i bogat kulturni, sportski i zabavni sadržaj: organiziran boravak uz spasioce i kupanje na plaži Bačvice i Bene uz različite sportske sadržaje, plivanje, picigin, badminton, potezanje užeta…izlet u Sinj uz kulturno-povijesni sadržaj, upoznavanje s detaljima oko Sinjske alke, obilazak hipodroma, aerodroma, postave muzeja, organizirano je slikanje za milenijsku fotografiju razreda, kupanje na bazenu, zabavni večernji program u dvorani kampusa, razgledavanje centra grada, Dioklecijanove palače i drugih poznatih znamenitosti, obilazak Poljuda, Arheološkog muzeja, Sustipan, izlet na Marjan, igra-Lov na blago sv. Jeronima i drugo.

Sisačko-moslavačka županija osigurala je troškove prijevoza za sve učenike, pratitelje i medicinsko osoblje, te troškove pratnje kao i osiguranje djece.

„Presretan sam kada vidim ovo oduševljenje naših učenica i učenika kao i njihovih pratitelja, roditelja, baka, djedova. Prvu grupu djece imao sam priliku dočekati na dolasku u Split, a danas drugu grupu djece ovdje u Sisku na njihovom povratku kući. Sigurno ću nastaviti razgovore s kolegom županom Blaženkom Bobanom kako bismo i za narednu godinu osigurali besplatno ljetovanje za djecu s područja cijele Sisačko-moslavačke županije“, rekao je tom prilikom župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd