• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine, sa suradnicima obišao radove na zgradi budućeg Učeničkog doma.

Županija gradi prvi učenički dom u Sisku

Župan Ivan Celjak je u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine, sa suradnicima obišao radove na zgradi budućeg Učeničkog doma.
Radi se o prenamjeni stare matične zgrade Strukovne škole Sisak u Učenički dom. Time će stara neugledna zgrada uz najljepši simbol Siska, stari most, dobiti popuno novi izgled i novu namjenu.
Kako je u potresu zgrada pretrpjela velika oštećenja, nužna je konstruktivna obnova. Radovi konstruktivne obnove su u punom jeku, iznimno su zahtjevni: uklanjanje oštećenog stubišta i izvedba novog, rekonstrukcija podne ploče podruma, statička stabilizacija zgrade i elektrotehnički radovi.
Zbog potrebe konstrukcijske obnove ukupan iznos vrijednosti radova je oko 12 milijuna kuna.
Župan Ivan Celjak na gradilištima Sisačko-moslavačke županije koja su u tijeku, komunicira prema izvođačima koliko je nužna kvalitetna i u rokovima provedena obnova:
„Sisak dobiva svoj prvi učenički dom. U tijeku su radovi na prenamjeni matičnog objekta stare Strukovne škole kraj Starog mosta ovdje u Sisku. Učenički dom će imati 25 soba, svaka soba će imati kupaonicu, to je osobito važno za učenike. Naravno da će Učenički dom imati sav onaj sadržaj koji je potreban, a to su i blagovaonica i kuhinja i sobe za odgajatelje, te će se prostirati kroz tri etaže“ - istaknuo je župan i nadodao:

„Vrlo je važno ulagati u obrazovanje na području Sisačko-moslavačke županije, na području grada Siska, a osobito kad se u obzir uzme da oko 150 učenika nakon završetka osnovne škole srednju školu upisuje izvan naše županije, a srednjoškolsko obrazovanje koje upisuju izvan Županije dostupno im je upravo ovdje, u gradu Sisku. Nažalost, ovaj objekt je dosta stradao u potresu, tako da se istovremeno izvodi i konstrukcijska obnova i radovi na uspostavi učeničkog doma. Vrlo je komplicirana gradnja, međutim izvođači ističu da daju maksimum i vjerujem da ćemo, ukoliko ne bude nepredviđenih radova, do kraja godine imati učenički dom u Sisku. Kapacitet će biti između 50 i 60 učenika. “

Ovo je još samo jedno od desetak otvorenih gradilišta koje ima Sisačko-moslavačka županija, tijekom narednih dana otvara ih se još. Radovi obnove i novih infrastrukturnih projekata su u punom jeku i župan Celjak je ponovo naglasio kako je ovo iznimno zahtjevan period koji traži maksimalnu angažiranost na terenu. Istaknuo je kako nema odmora, ovo ljeto je iznimno radno jer je Sisačko-moslavačka županija aktivirala gradilišta na objektima u vlasništvu Županije i ustanova kojima je osnivač Županija na području obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. Uz projekte obnove, paralelno se provode projekti nužni za revitalizaciju sisačko-moslavačkog kraja, pri čemu Županija ima ključnu ulogu predvodnika razvoja za gradove i općine.

 

Operaciju je financira Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd