• 044 500 330

Vijesti

Obilježen dan općine Donji Kukuruzari

U Donjim Kukuruzarima, u srijedu, 20. srpnja 2022. godine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kukuruzari kojoj su nazočili župan Ivan Celjak i zamjenik župana Mihael Jurić. Župan Celjak čestitao je mještanima Dan Općine Donji Kukuruzari te naglasio kako Općina i Sisačko-moslavačka županija izvrsno surađuju što je vidljivo i po brojnim projektima koji se provode na području Općine.

„Sisačko-moslavačka županija izvrsno surađuje sa svim općinama i gradovima s područja Sisačko-moslavačke županije, a svečana sjednica Općine Donji Kukuruzari je prigoda da čujemo koje je aktivnosti Općina provela u posljednjih godinu dana te planove za budućnost. Kada govorimo o aktivnostima koje smo proveli na području Općine naglasio bih izvrsnu suradnju po pitanju cestovne infrastrukture.

Zajedničkom suradnjom obnovili smo cestu na području Borojevići - Komogovine duljine 2,9 km, a vrijednost tih radova je 1.6 mil. kuna. Sisačko-moslavačka županija osnivač je OŠ Katarina Zrinska Mečenčani te možemo izvijestiti stanovnike kako je provedena nabava za izvođenje radova, te da se trenutno se pregledavaju pristigle ponude i da očekujemo početak radova za koji tjedan. Također, Sisačko-moslavačka županija osigurala je besplatno ljetovanje u Splitu za sve učenike 4. razreda s područja županije, pa tako i za učenike iz OŠ Katarina Zrinska Mečenčani . Za učenike navedene škole Županija je osigurala besplatan obrok za 30 učenika te 2 pomoćnika u nastavi.“ – izjavio je župan Celjak.

Svečanoj sjednici nazočili su i Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade RH , potpredsjednik Vlade i ministar, Krunoslav Katačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik, Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, gradonačelnici i načelnici, te drugi gosti.

Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade RH , potpredsjednik Vlade i ministar podsjetio je na zajedništvo koje je pokazano nakon razornih potresa.

„Kako bi lakše prevladali izazove, zahvaljujući predsjedniku Vlade RH osigurali smo sredstva za obnovu i revitalizaciju. Započeli smo odmah ono što je bilo najnužnije od sanacija posljedica potresa, implementirali smo model privremenog zbrinjavanja stanovnika kako bismo zadržali stanovništvo u blizini kuća i imanja, s ciljem da ljudi ostanu ovdje. Do sada smo prijavili 2 milijarde i 400 mil. kn projekata, 600 mil. kuna predviđeno za revitalizaciju Topusko, danas je veći broj grla stoke nego u samome potresu, do sada je obnovljeno više od 3 tisuće kuća, uz financiranje države 4 tisuće kuća.“

Krunoslav Katičić, saborski zastupnik izjavio je kako će završetak autoceste dati dodatnu vrijednost ovome kraju. „Tom infrastrukturnom izgradnjom i zaštitom od poplava daje se ovome kraju potencijal i prosperitet. Ulaskom u Schengenski prostor ovo područje će imati posebnu cijenu i perspektivu i to bi se moglo iskoristiti. Zajedničkim snagama možemo preći sve probleme. U toku pandemije i krize pokazali smo da zajedno kao društvo možemo preći sve probleme, tako i u obnovi, a ja s ove pozicije koju predstavljam podržati ću svaku inicijativu i odazvati se svakome zahtjevu.“

Svečano obilježavanje Dana Općine Donji Kukuruzari započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju Plavićevac, gdje je kao izaslanik župana Ivana Celjaka nazočio Dalibor Bišćan, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice. Program je nastavljen kod spomen-obilježja Lovča i Središnjeg križa na groblju Sv. Antuna Donji Kukuruzari, nakon čega je u crkvi Sv. Ilije održana sveta misa za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu te za pokojne počasne građane Đuru Brodarca i Martina Katičića.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd