• 044 500 330

Vijesti

Dan općine Sunja i blagdan Svete Marije Magdalene obilježen je u petak, 22. srpnja 2022. godine.

Dan općine Sunja

Dan općine Sunja i blagdan Svete Marije Magdalene obilježen je u petak, 22. srpnja 2022. godine.
U odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata kod središnjeg križa na mjesnom groblju sudjelovao je zamjenik župana Mihael Jurić.
Župan Ivan Celjak je nazočio Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja je održana u dvorani „Sven Lasta“.
U svom obraćanju u Sunji, mjestu koje je simbol nepobjedivosti hrvatskog naroda, župan Celjak je najprije zahvalio hrvatskim braniteljima na veličanstvenoj ulozi koju su imali u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.
Govorio je i o dobroj suradnji koju Županija ostvaruje s ovom jedinicom lokalne samouprave, podsjetio na zajedničke projekte i projekte Županije na sunjskom području, kao što su nedavno obnovljena ljekarna ili ceste obnovljene i sanirane po modelu 50:50 Općina-ŽUC, u Gredi Sunjskoj, Slovincima i Radićevoj ulici u Sunji. Ovi, nedavno dovršeni radovi na prometnicama ukupne su vrijednosti od skoro 1,9 milijuna kuna. Sisačko-moslavačka županija sufinancira riječni prijevoz na području Sunje sa 100 000 kn.
U izradi je projektna dokumentacija za energetsku obnove zgrade Doma zdravlja Sisak, ispostava Sunja.
Na ljetovanju u Splitsko-dalmatinsku županiju, koje je župan Celjak dogovorio sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, iz OŠ Sunja je bilo 20 učenika i 3 pratitelja.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno/9495-dan-opcine-sunja-2#sigProId41bf2ee5c6

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd