• 044 500 330

Vijesti

U jutarnjim satima petrinjski i sisački srednjoškolci krenuli su u ljetni kamp u Mađarsku. Učenice i učenici  Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, njih 42 i 3 pratitelja, prva su skupina koja se zaputila na ljetovanje u Mađarsku gdje će provesti 8 dana.  Ova aktivnost rezultat je jako dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i Mađarske Vlade koja je osigurala ljetni kamp za oko stotinjak djece srednjih škola u dva termina od 18. do 25 srpnja i od 25. do 31. srpnja 2022. godine.

Srednjoškolci s područja Sisačko-moslavačke županije na besplatnom ljetnom kampu u Mađarskoj

U jutarnjim satima petrinjski i sisački srednjoškolci krenuli su u ljetni kamp u Mađarsku. Učenice i učenici  Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, njih 42 i 3 pratitelja, prva su skupina koja se zaputila na ljetovanje u Mađarsku gdje će provesti 8 dana.

Ova aktivnost rezultat je jako dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i Mađarske Vlade koja je osigurala ljetni kamp za oko stotinjak djece srednjih škola u dva termina od 18. do 25 srpnja i od 25. do 31. srpnja 2022. godine.

Djeca će biti smještena u hotelu pokraj jezera Velence sa svim sadržajima od bazena, jacuzzi, sauna, a mađarski prijatelji osigurat će im raznolik kulturni i zabavni sadržaj. Na programu je izlet u Pečuh gdje će posjetiti  Hrvatski dom i razgledati grad, izlet u Tihany gdje će uz ostalo posjetiti Benediktinski samostan i Centar za posjetitelje, izlet u Szẻkesfehẻrvẚr gdje će razgledati dvorac Bory, muzej Svetog Stjepana i mnoge druge znamenitosti.

Drugu skupinu, u terminu od 25. do 31. srpnja, čine učenice i učenici Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Srednje škole I.Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednje škole Topusko. 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo što i srednjoškolci s područja Županije imaju mogućnost besplatnog ljetovanja baš kao što je to bilo i za osnovnoškolce koji u ovom periodu borave u Splitu, „Besplatni ljetni kamp u Mađarskoj izvrsna je nagrada našim srednjoškolcima koji su postigli jako dobre rezultate tijekom školovanja, a koji su predloženi od strane svojih profesora. Vidimo da, kao što je organiziran odličan program u Splitu, isto tako je i u Mađarskoj, te će naši učenici zasigurno kući ponijeti lijepe uspomene“.  

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd