• 044 500 330

Vijesti

NOVA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE SUNJA-OBNOVLJENA LJEKARNA, UREĐENA CESTA U GREDI SUNJSKOJ

NOVA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE SUNJA-OBNOVLJENA LJEKARNA, UREĐENA CESTA U GREDI SUNJSKOJ

Župan Ivan Celjak je u petak, 15. srpnja 2022. godine, sa suradnicima posjetio općinu Sunja.
Svoj je boravak župan započeo obilaskom dovršene prometnice u mjestu Greda Sunjska gdje je Županijska uprava za ceste SMŽ tijekom protekle tri godine, po fazama provela radove na ukupno više od 3 km prometnice, u vrijednosti od 1,3 milijuna kn.
Ukupno je na sunjskom području izvršeno radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora, po modelu 50:50 ŽUC-Općina, u vrijednosti od gotovo 1,9 milijuna kn, a uz Gredu Sunjsku, izvršeni su radovi na 1230 m ceste Slovinci-Strmen i na 1160 m Radićeve ulice u Sunji.


Župan je posjetio i ljekarnu u Sunji, ispostavu županijske ustanove Gradske ljekarne Sisak, gdje je rekonstrukcijom u cijelosti obnovljen prodajni prostor, skladište, laboratorij, sanitarne prostorije, elektro i vodovodne instalacije te pročelje ljekarne. Također je nabavljena nova oprema: ljekarnički namještaj, oprema za laboratorij, video nadzor, klimatizacija i sustav vatrodojave.
Rekonstrukcija je napravljena sukladno Knjizi standarda Gradskih ljekarni Sisak kojim je propisan vizualni koncept Gradskih ljekarni Sisak.
Ukupna vrijednost investicije iznosi 640 000 kn i financirana je iz dobiti ustanove.
„Ovo je zapravo pravi preporod. Prostor je veći, prozračniji i uredniji. Prije je moglo ući malo ljudi, a sada zaista svatko može uživati u ovom prostoru,“ rekla je ljekarnica Andreja Sigur.
Gradske ljekarne Sisak su u prethodne četiri godine ukupno uložile 2 750 000 kuna u modernizaciju ljekarničkih jedinica. Sve investicije financirane su iz vlastitih sredstava bez kreditnog zaduženja. Osim ljekarne u Sunji, obnovljene su ljekarničke jedinice u Sisku – Cesarčeva ulica, Rimska ulica i trgovački centar Spar.
„Na zadovoljstvo svih stanovnika općine Sunja, na zadovoljstvo zaposlenika Gradskih ljekarni Sisak, danas otvaramo novoobnovljenu, moderniziranu ljekarnu u Sunji. U ovu aktivnost na području općine Sunja uloženo je 640 000 kn,“ rekao je župan Celjak.
Dodao je kako je Sisačko-moslavačka županija aktivna i na drugim područjima: „Podižemo standard građanima i kad govorimo o cestovnoj infrastrukturi. Uređene su ceste na području Općine u Radićevoj ulici, u Slovincima prema Strmenu, te u Gredi Sunjskoj.“
Tijekom ovog posjeta župan Celjak je u razgovoru s mještanima imao prigodu čuti izraze njihova zadovoljstva provedenim radovima i ulaganjima području općine Sunja.

Župan je rekao i kako je upravo komunalna infrastruktura najvažnija za stanovnike u ruralnom kraju, a naveo je i druge investicije na sunjskom području: „U tijeku je izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja u Sunji, u kojem imamo 4 ordinacije, 2 dentalne, 2 opće medicine.“
S posebnom je radošću spomenuo činjenicu da su i djeca 4. razreda iz Sunje uključena u ljetovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, poklonu ove županije potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd