• 044 500 330

Vijesti

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas je u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ prisustvovao predstavljanju novog mobilnog RTG uređaja.

U OB „Dr. Ivo Pedišić“ predstavljen novi mobilni RTG uređaj

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas je u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ prisustvovao predstavljanju novog mobilnog RTG uređaja.

Ovaj sofisticirani uređaj najnovije tehnologije poboljšati  će kvalitetu liječenja bolesnika, ubrzati radiološke pretrage te smanjiti nepotrebno kretanje bolesnika, osobito kada se radi o covid pozitivnim pacijentima. 

Nabava novog mobilnog RTG uređaja bila je neophodna kako zbog iznimne situacije izazvane pandemijom koronavirusa i  velikog broja pacijenata čije je zdravlje bilo ugroženo, tako i zbog lošeg stanja tadašnjeg mobilnog RTG uređaja – rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće Bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

„Zadovoljstvo nam je da danas u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nazočimo predstavljanju mogućnostima novog mobilnog RTG uređaja. Ovo je uređaj najmodernije tehnologije koji osigurava najkvalitetniju dijagnostiku za naše pacijente te omogućuje brzu i kvalitetnu medicinsku uslugu, posebice u vremenima COVID – 19“ – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je ujedno i inicirao nabavu ovoga uređaja vrijednoga gotovo ‪750.000‬,00 kn. "Nažalost, imali smo u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" stari mobilni RTG uređaj koji je bio star više od 20 godina i koji se često kvario. Taj uređaj pokvario se i u jeku pandemije korona virusa i tada smo tražili pomoć Ministarstva zdravstva u smislu osiguranja zamjenskog mobilnog RTG uređaja. Međutim, nismo bili zadovoljni samo posudbom uređaja već smo tražili da se Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" osiguraju sredstva za nabavu vlastitog mobilnog RTG uređaja, što smo na kraju i ostvarili. "

Mogućnosti ovoga uređaja su brojne, od mogućnosti bežičnog spajanja na bolnički sustav pohranjivanja slika, klasičnog spajanja na bolnički sustav pohranjivanja slika putem interne informatičke mreže, pohranjivanja velikog broja RTG slika u vlastitu memoriju i drugo.

Korištenje novog mobilnog RTG uređaja omogućit će puno lakši rad bolničkim liječnicima, inženjerima i drugim djelatnicima na Odjelu radiologije. „Ovaj digitalni uređaj za rendgensku radiografiju omogućuje slikanje velikog broja pacijenta u vrlo kratkom roku, a slika je radiologu vidljiva u roku od nekoliko minuta. Velika prednost je i to što ne moramo miješati pacijente oboljele od COVID-19 i pacijente koji dolaze na redovne radiološke preglede.“ ističe dr. Dejan Čanak, voditelj Odjela radiologije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd