• 044 500 330

Vijesti

Dan općine Topusko

Župan Ivan Celjak, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, nazočio je u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine, programu obilježavanja Dana općine Topusko.

Prije početka svečane sjednice obišlo se buduće gradilište dvije višestambene zgrade s ukupno 26 stanova i potpisan je sporazum o provođenju katastarske izmjere na području općine Topusko.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, župan Ivan Celjak je izrazio zadovoljstvo kako je opet u Topuskom nakon subote kada je Županija organizirala Igre hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije na kojima je sudjelovalo oko 400 branitelja. Također je napomenuo kako su na području općine Topusko u tijeku projekti u vrijednosti 57 milijuna kuna za koja su sva sredstva osigurana.

Jedan od projekata je REWARDHeat za koje je Lječilište Topusko izabrano za jedno od 8 lokacija ovoga projekta. Provedba ovoga projekta je započela u listopada 2019. godine, a trajat će do rujna 2023. godine. U sklopu projekta koji se odnosi na Lječilište Topusko obnovit će se veći dio Centralne toplinske stanice i toplovodne mreže prema kompleksu Lječilišta Topusko i društva TOP-TERME d.o.o. te uvesti upravljanje i nadzor. Projektom će se omogućiti sigurna opskrba i veća energetska učinkovitost korištenja geotermalne vode u svrhu balneoterapije i punjenja bazena, grijanja prostora i potrošne tople vode.

Također su završeni i radovi na energetskoj obnovi zgrade Petrova Gora, koja je cjelovito uređena i obnovljena A strana objekta, a u planiranu je i cjelovita obnova i uređenje B, odnosno bolničke strane objekta.

Župan Celjak je posebno stavio naglasak na budući projekt rekonstrukcije i adaptacije zgrade Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra za koji je u tijeku izrada tehničke dokumentacije u vrijednosti 3.000.000,00 kuna: "Ovaj projekt bi trebao promijeniti sliku Topuskog te će Topusko zaista postati vrlo atraktivna turistička destinacija i najpoželjnije turističko središte u ovom dijelu Hrvatske."

Obilježavanju Dana općine Topusko, nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd