• 044 500 330

Vijesti

Na zahtjev Sisačko-moslavačke županije, Ministarstvo zdravstva odobrilo je dodatna  decentralizirana sredstva u 2022. godini za prioritetne projekte zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije u iznosu od 3,7 milijuna kuna od čega je Zavodu za hitnu medicinu SMŽ dodijeljen izvanredni iznos sredstava u visini od 800 000 kuna za nabavu 2 vozila hitne medicinske pomoći.

Dva nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Na zahtjev Sisačko-moslavačke županije, Ministarstvo zdravstva odobrilo je dodatna  decentralizirana sredstva u 2022. godini za prioritetne projekte zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije u iznosu od 3,7 milijuna kuna od čega je Zavodu za hitnu medicinu SMŽ dodijeljen izvanredni iznos sredstava u visini od 800000kuna za nabavu 2 vozila hitne medicinske pomoći.

Nabavljena su dva suvremeno opremljena vozila za hitnu pomoć u ukupnoj vrijednosti 862000kn financirane decentraliziranim sredstvima Županije. Razlika od 62 000 kuna osigurana je preraspodjelom postojećih decentraliziranih sredstava.

Županijski Zavod za hitnu medicinu sada ima ukupno 54 vozila, njih 13 za sanitetski prijevoz, a ostala vozila su za hitnu medicinsku pomoć.

"Za ovu godinu smo prvi puta u povijesti osigurali povećanje decentraliziranih sredstava za županijski zdravstveni sustav i to za 3,7 milijuna kuna. Od toga 1,9 milijun kuna namijenjen je Zavodu za javno zdravstvo SMŽ za sanaciju i dovršetak njihovog objekta u Sisku, milijun kuna je namijenjen za Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić Sisak, a 800 000 kuna za Zavod za hitnu medicinu SMŽ za nabavu dva nova, potpuno opremljenih vozila.", rekao je župan Ivan Celjak i dodao kako je jedno vozilo namijenjeno za tim T1 u Kutini, a drugo za tim T2 u Sisku.

Uz sve izazove s kojima se Sisačko-moslavačka županija susreće, a koji se prvenstveno odnose na sanaciju posljedica potresa, ulaže se u unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite i nabavkom opreme za Opću bolnicu dr. Ivo PedišićSisak i za Zavoj za javno zdravstvo SMŽ, ali i Zavod za hitnu medicinu SMŽ.

"Opremljena vozila hitne pomoći su osnovni alat za rad našim timovima i o kvaliteti pružanja hitne pomoći ovise ljudski životi. Zato nastojimo nabaviti što više novih vozila te što više novije i kvalitetnije opreme kako bi naši timovi iskoristili na najbolji mogući način svoje znanje, vještine i naravno spasili ljudske živote.", dodao je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd