• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u subotu, 30. travnja 2022. godine, u Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije nazočio središnjem obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Nacionalni dan hitne medicinske službe – središnje obilježavanje u Sisku

Župan Ivan Celjak je u subotu, 30. travnja 2022. godine, u Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije nazočio središnjem obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe.
Organizatori središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana HMS-a su Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, a pokrovitelj je Sisačko-moslavačka županija.
Svečanosti je nazočila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, dok je izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora bila saborska zastupnica, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.
Čestitajući Nacionalni dan hitne medicinske službe, župan je, između ostalog, rekao: „Nedovoljno promišljamo o tome da vi svakodnevno spašavate naše živote i pomažete očuvanju našeg zdravlja. I nikada te okolnosti nisu redovne, a osobito u vrijeme Corona virusa, kada ste se nebrojeno puta našli u neposrednom kontaktu sa zaraženim osobama i na taj način svjesno ugrozili vaše zdravlje i zdravlje vaših obitelji kako bi pomogli drugoj osobi. Na žalost, katstrofalan potres je dodatno otežao okolnosti u kojima radite, oštećene su i zgrade u Sisku, uništene zgrade u Glini i Petrinji. Isto tako srušeni su domovi nekih od vas. Međutim, bez obzira na to, vi ste od prve sekunde potresa bili na raspolaganju 24 sata dnevno. Imali ste brojne intervencije, spasili ste brojne živote, na tome vam hvala. Sisačko-moslavačka županija pomaže u tome, pomažemo u radu timova u Dvoru, u Topuskom, pomažemo kod zbrinjavanja akutnog infarkta miokarda i sufinanciramo dodatnu medicinsku sestru u Kutini..
Zahvaljujemo ravnateljici Maji Grba-Bujević i ministru Viliju Berošu, što su nam omogućili dodatna sredstva za Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, što će biti uloženo u nova vozila.“
Župan je zaključno rekao kako su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu SMŽ zaslužni za kvalitetu i kontinuitet pružanja hitne pomoći u teškim uvjetima u kojima rade.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd