• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u četvrtak, 21. travnja 2022. godine, primio veleposlanika Mađarske u Hrvatskoj Csabu Demcsáka, uz kojega je bio savjetnik za ekonomske odnose Tamás Bakó.

Sastanak s mađarskim veleposlanikom

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u četvrtak, 21. travnja 2022. godine, primio veleposlanika Mađarske u Hrvatskoj Csabu Demcsáka, uz kojega je bio savjetnik za ekonomske odnose Tamás Bakó.
Mađarska, s kojom Republika Hrvatska ima tradicionalno dobre odnose dodatno se angažirala u pomoći ovom području nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio velik dio Sisačko-moslavačke županije.
Iz različitih vidova pomoći koji je mađarski narod pružio Hrvatskoj posebno se ističe najveći investicijski projekt, gradnja I. osnovne škole u Petrinji. Nakon dovršetka gradnje mađarska javnost će biti i detaljnije informirana o ovom području što će zasigurno otvoriti prostor za daljnja ulaganja.
Zajednički je zaključak sastanka kako je potrebno jačati suradnju u području drugih investicija i razmjene dobara. Nužno je jačati poslovni sektor i suradnju u području poduzetništva.
Ured za ekonomske odnose Mađarskog veleposlanstva uspostavlja suradnju sa SMŽ kako bi se razmijenile informacije o gospodarstvu i daljnje jačanje gospodarske suradnje.
Župan Celjak je mađarskom veleposlaniku i suradnicima predočio aktualno stanje Županije, kao i planove i projekte koje ova županijska uprava kreira u svrhu sanacije šteta od potresa i poboljšanja kvalitete življenja na našem prostoru.
Sisačko-moslavačka županija se u potpunosti otvorila ulaganjima, rekao je župan. Kroz projekt Regionalni centar kompetentnosti imamo najsuvremeniju CNC opremu u Hrvatskoj i zainteresiranim je korisnicima korištenje te opreme potpuno besplatno, uz uvjet da imaju registriranu djelatnost na području naše županije.
Županija je pokrenula osnivanje 2 poduzetnička centra, a župan je gostima predstavio kvalitetne poduzetničke zone od Lekenika do Novske i Petrinje.
Velike su mogućnosti suradnje u području turizma i poljoprivrede, no svakako nam je nužan razvoj proizvodnih djelatnosti koje otvaraju radna mjesta, istaknuo je župan. Razvijene su mjere za razvoj gospodarstva i namijenjene poduzetnicima i vlasnicima OPG-ova koji ulažu i posluju na području Sisačko-moslavačke županije, oni će svoje investicije moći realizirati uz 0% kamate. Sufinancirat će se kamate kreditnih linija HBOR-a, usmjerene na poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora te obrtna sredstva, kao i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a.
Zasigurno će i izgradnja, bolje rečeno dovršetak autoceste do Sisak, dionice Lekenik-Sisak, na kojoj su krenuli radovi, pomoći boljoj prometnoj povezanosti i razvoju gospodarstva, zaključio je župan Ivan Celjak.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd