• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak i dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Siniša Opić otvorili su u srijedu, 13. travnja 2022. godine, novouređeni prostor u sklopu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja, koji će koristiti  studenti i predavači Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Odsjeka u Petrinji.

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Učiteljskim fakultetom vratila studente u Petrinju

Župan Ivan Celjak i dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Siniša Opić otvorili su u srijedu, 13. travnja 2022. godine, novouređeni prostor u sklopu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja, koji će koristiti studenti i predavači Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Odsjeka u Petrinji.

U razornom potresu koji je pogodio šire područje Petrinje stradale su mnoge obrazovne ustanove, pa tako i zgrada petrinjskog odsjeka Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Budući oštećenja ne dopuštaju nastavak provedbe nastave i korištenje studentima bilo je potrebno pronaći mjesto na kojem bi se moglo organizirati sigurno i adekvatno provođenje nastave, koja se uglavnom odvijala online.
Kako bi se ipak osigurala nastava uživo te osigurao prostor za siguran boravak za oko 600 studenata odlučeno je urediti dodatan prostor u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića kako bi isti objekt zbog novonastale situacije neometano i adekvatno mogli koristiti svi učenici i studenti.
Pristupilo se provođenju postupka javne nabave za predviđene radove. Predmet nabave su radovi rekonstrukcije visokog potkrovlja Osnovne škole Dragutina Tadijanovića po sistemu „ključ u ruke“.

Ovom svečanom događanju nazočili su i Tomislav Paljak, izaslanik ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, saborski zastupnik Krunoslav Katičić, Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i
novoizabrani rektor, Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Marko Badrić, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta
Fakulteta i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

„Petrinja je ponovno studentski grad. Vratili smo studente Učiteljskog fakulteta u Petrinju. Za potrebe održavanja nastave Učiteljskog fakulteta, uredili smo potkrovlje Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. Za izvršenje radova utrošeno je oko 2,5 milijuna kuna i tu posebno hvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja s kojim surađujemo na svakom projektu s područja obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ulažemo u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje i u suradnji s novoizabranim rektorom Lakušićem, u suradnji s rektorom Borasom, u suradnji s ministrom Fuchsom dovodimo i Građevinski fakultet u Sisak. Ono što je važno za studente je da od iduće akademske godine svi studenti koji upišu redovno fakultet na potresom pogođenom području, a imaju prebivalište na području SMŽ, imaju pravo na jednokratnu naknadu od 5 000 kuna“, rekao je u Petrinji župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd