• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak u Novskoj je obitelji Pejić iz Paklenice, uručio ključeve stana, koji je ova obitelj dobila na korištenje u sklopu programa Sisačko-moslavačke županije za zbrinjavanje obitelji čiji su stambeni objekti teško oštećeni u potresu.

Sisačko-moslavačka županija nastavlja zbrinjavati obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu

Župan Ivan Celjak u Novskoj je obitelji Pejić iz Paklenice, uručio ključeve stana, koji je ova obitelj dobila na korištenje u sklopu programa Sisačko-moslavačke županije za zbrinjavanje obitelji čiji su stambeni objekti teško oštećeni u potresu.

Sisačko-moslavačka županija je preuzela na korištenje 9 stanova u vlasništvu ustanova kojima je osnivač te ih uredila i opremila potrebnim namještajem kako bi se u njih smjestilo 9 obitelji koje su boravile u nedovoljno kvalitetnim uvjetima.
Uređeni i opremljeni su stanovi u Sisku, Petrinji, Kutini i Novskoj.
Sisačko-moslavačka županija potpuno je uredila i namjestila stanove za obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu.

„Zaista smo sretni što smo omogućili obitelji Pejić smještaj u centru Novske, u novouređenom stanu od skoro 80 m2. Obitelj Pejić ima četvero djece i, kako smo i sami čuli, sigurno će im ova lokacija biti puno bolja od lokacije na kojoj su prethodno boravili. Nastojimo pomoći svim našim sugrađanima koji su izgubili svoje domove u potresu, pa je SMŽ uredila i opremila stanove. Ovih dana ćemo useliti jednu obitelj u Kutini, jednu u Sisku, a očekujemo da ćemo do otprilike 15. svibnja urediti i provesti postupak useljenja još 4 obitelji na području grada Siska.

Što se tiče obnove u nadležnosti Županije, mi smo do sada obnovili pet objekata u području zdravstva, uredili smo 6 objekata za alternativni smještaj zdravstvenih ustanova, obnovili smo 12 škola, proveli na tri školska objekta mjere stabilizacije. Dakle, onim dijelom koji se odnosi na nadležnost Županije, a to govorim o dijelu obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstvu, zadovoljni smo dinamikom. Za koji dan nam kreću radovi na 6 objekata NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, prije nekoliko dana smo počeli obnovu Doma za starije osobe Glina, od subote smo vratili studente u Petrinji, odnosno uredili smo potkrovlje OŠ Dragutina Tadijanovića za studente Učiteljskog fakulteta i očekujemo i u narednom razdoblju da se nastavi ta dinamika,“ rekao je u Novskoj župan Ivan Celjak.

Gospodin Pejić, otac četvero djece izrazio je zadovoljstvo novim smještajem i zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Celjaku na provedbi ovog programa.

 

Župan Celjak je, zajedno s gradonačelnikom Piletićem posjetio i dvije ukrajinske obitelji, koje su bile prisiljene napustiti domove, a koje su sigurnost pronašle u Novskoj. U stanovima koji su vlasništvo OŠ Novska, predvođenom ravnateljicom Antonijom Mirosavljević, pronašli su zaklon i smještaj. Zahvaljujući udruženim naporima Županije, Grada i škole, ukrajinske izbjeglice nisu samo dobile siguran krov nad glavom, nego im je omogućeno i uključivanje u svakodnevni život Novske, pa je tako djeci iz Ukrajine, ovisno o dobi, osigurano redovno pohađanje vrtića ili škole.
Župan Celjak danas im je uputio dobre želje u povodu prvog dana pohađanja nastave u ovoj županijskoj školi.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd