• 044 500 330

Vijesti

Posjet području Općine Topusko

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je u petak, 4. veljače 2022. godine, saniranu cestu u naselju Batinova Kosa u koju je Sisačko-moslavačka županija preko Županijske uprave za ceste SMŽ uz partnerstvo Općine Topusko s radovima kolničkog zastora u naselju Crni Potok uložila 555.288,34 kn. Najavljeno je i asfaltiranje županijske ceste Malička-Blatuša u dužini od 2.900 metara.

Sisačko-moslavačka županija uredila je i potpuno opremila devet stanova za devet obitelji čije su kuće stradale u potresu, a za koje su objavljena 2 javna poziva za osiguravanje privremenog smještaja osoba. Nakon dodjeljenih stanova u Sisku, Petrinji i Popovači, župan Ivan Celjak uručio je ugovor i ključeve stana korisnici u Topuskom.
U tijeku je 3. javni poziv za dodjelu stana a odnosi se na potpuno uređene stanove u Kutini i Novskoj. U narednom razdoblju zbrinut će se ukupno 13 obitelji.

Održan je i radni sastanak kojem su uz župana Ivana Celjaka i zamjenika župana Mihaela Jurića te načelnika Općine Topusko prisustvovali i predstavnici Sisačko-moslavačke županije i Općine Topusko te ravnatelj ŽUC-a. Teme sastanka bile su osim najavljenih radova na cestovnoj infrastrukturi na području Općine Topusko i završne aktivnosti oko prijave prvog kapitalnog projekta energetske obnove hotela Toplica, vanjske ovojnice i kompletne unutrašnjosti bazena te novog wellness centra na natječaj vrijednosti 150 milijuna kuna. Tijekom sastanka raspravljalo se i o mogućnostima uvođenja dodatnih sadržaja vezanih uz obrazovne institucije kao što je uvođenje produženog boravka u osnovnoj školi te ljetovanja učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja Općine u Splitsko-dalmatinskoj županiji u organizaciji Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd