• 044 500 330

Vijesti

Ključeve stanarima, u jednom od novouređenih stanova u Vinogradskoj ulici u Sisku, simbolično je u petak, 17. prosinca 2021. godine, uručio župan sisačko-moslavački, Ivan Celjak.

ŽUPAN IVAN CELJAK URUČIO KLJUČEVE STANOVA OBITELJIMA ČIJE SU KUĆE STRADALE U POTRESU

Sisačko-moslavačka županija uoči Božića uredila je i potpuno opremila devet stanova za devet obitelji čije su kuće stradale u potresu. Obitelji koje su do sada živjele u kontejnerima i zamjenskim smještajima blagdane će provesti u novouređenim stanovima.
Ključeve stanarima, u jednom od novouređenih stanova u Vinogradskoj ulici u Sisku, simbolično je u petak, 17. prosinca 2021. godine, uručio župan sisačko-moslavački, Ivan Celjak.
„Želim podijeliti s vama svoju sreću i zadovoljstvo što ćemo omogućiti obiteljima čiji su domovi stradali u potresu da ovaj Božić dočekaju u čvrstom, sigurnom i toplom objektu, u stanovima koji su u potpunosti uređeni i opremljeni“ – kazao je župan Celjak prilikom današnje dodijele stanova, kojoj je nazočio i zamjenik župana Mihael Jurić.
Sisačko-moslavačka županija stanove je obiteljima dodijelila temeljem raspisanog Javnog poziva za dodjelu stanova na privremeno korištenje. Odlukom će biti dodijeljena dva stana u Petrinji, dva u Sisku i jedan u Popovači.
„Nažalost u ovom prvom pozivu nije bilo interesa za trosobne stanove u Kutini, Novskoj i Topuskom. Ponovit ćemo poziv za te stanove i još jedan stan u Sisku, od kojeg je jedna obitelj odustala. Naša županija istovremeno radi i na dovršetku obnove i uređenja Učeničkog doma u Sisku, smještajnog kapaciteta za 64 osobe. Dovršetak radova planiran je tijekom ožujka. Smještaj u Učeničkom domu, Sisačko-moslavačka županija ponudit će onima čiji su domovi stradali u potresu“ – poručio je sisačko-moslavački župan.
Sve stanove Sisačko-moslavačka županija obiteljima dodjeljuje bez naknade, a uređeni su prema potrebama obitelji. Obavljeno je kompletno unutarnje uređenje uključujući promjenu stolarije, novi namještaj te uređenje spavaćih i dječjih soba.
„Samohrana sam majka desetogodišnje kćeri, rođena sam Petrinjka, i jako volim svoj grad. Želim ostati ovdje živjeti i boriti se da grad ponovno postane lijep kao što je nekad bio te bih voljela da se u potpunosti obnovi. Jedno vrijeme živjela sam čak na Krku, onda smo se vratili u našu oštećenu kuću koja više nije sigurna za život. Zato se od srca zahvaljujem županu Ivanu Celjaku, suradnicima i Sisačko-moslavačkoj županiji koji su meni i mom djetetu osigurali privremeni smještaj – poručila je na današnjoj dodijeli jedna od budućih novih stanarki Lana Modrovčić.
Obitelji su stanove dobile na korištenje sve dok im se ne obnove domovi ili tijekom vremenskog perioda od jedne godine. Ukoliko obitelji ne stignu obnoviti svoje razrušene domove do tada, i dalje će moći koristiti stanove koje im je dodijelila Sisačko-moslavačka županija, poručio je župan sisačko-moslavački.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd