• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Mihaelom Jurićem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslavom Brkićem, u  prostoru Mikrobiološkog laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u sklopu Doma zdravlja Petrinja nazočio predstavljanju novonabavljene opreme.

Nova oprema za Mikrobiološki laboratorij u Petrinji

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Mihaelom Jurićem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslavom Brkićem, u prostoru Mikrobiološkog laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u sklopu Doma zdravlja Petrinja nazočio predstavljanju novonabavljene opreme.
U okviru projekta javno zdravstvena pripravnosti za epidemije i izvanredne situacije koje prelaze granice država (ERI-Health) u trajanju od 15. siječnja. 2021. do 14. siječnja 2023. godine, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nabavio je vrlo važnu i vrijednu opremu: PCR aparat, DNA ekstraktor i potrošni materijal za COVID dijagnostiku u vrijednosti 1 100 000 kn.
Novi PCR uređaj, rekao je župan Celjak, znatno je brži od starog: „Novi uređaj obrađuje 93 uzorka u jednom run-u, za razliku od starog, koji je obrađivao 30 uzoraka. Brža obrada uzoraka znači bržu dijagnozu osoba suspektnih na COVID-19, što isto tako znači pravovremeno liječenje i prevenciju bolesti. Nalazimo se u vrlo izazovnim vremenima, uzrokovana potresom i pandemijom. Iskoristio bih i ovu prigodu da zahvalim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, dakle svom medicinskom i nemedicinskom osoblju unutar zdravstvenog sustava, djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo na svemu što čine spašavajući naše živote. Na nama je, kao županijskoj upravi, da poduzimamo sve što je u našoj mogućnosti da osiguramo što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije.“
Župan Celjak je sa zamjenikom Jurićem obišao i dio ordinacija i prostora Doma zdravlja Petrinja, kako bi se još bolje upoznao s konkretnim problemima koje imaju zdravstveni djelatnici u otežanim uvjetima rada uslijed potresa i pandemije, načinima njihova rješavanja i mogućnostima poboljšanja uvjeta i širenja prostora za obavljanje ove važne djelatnosti.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd