• 044 500 330

Vijesti

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak potpisao je ugovor s Milenkom Strižakom, vlasnikom objekta u kojem će biti osiguran prostor za rad zdravstvenih ustanova i upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije s područja Grada Petrinje koji su uslijed potresa svoje djelatnosti privremeno obavljali u kontejnerima. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Mihael Jurić, pročelnica UO za poslove župana Sanja Mioković te voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić„ Sisak dr. Tatjana Vrga.

Sisačko-moslavačka županija i u Petrinji iz kontejnera vraća zdravstvene ustanove u čvrst i siguran objekt

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak potpisao je ugovor s Milenkom Strižakom, vlasnikom objekta u kojem će biti osiguran prostor za rad zdravstvenih ustanova i upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije s područja Grada Petrinje koji su uslijed potresa svoje djelatnosti privremeno obavljali u kontejnerima.
Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Mihael Jurić, pročelnica UO za poslove župana Sanja Mioković te voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić„ Sisak dr. Tatjana Vrga.

“Nakon što smo u Sisku vratili ambulante Doma zdravlja i privatne ordinacije iz kontejnera u čvrst i siguran objekt isto činimo i sa zdravstvenim ustanovama na području grada Petrinje. Iz Siska u Petrinju u čvrst i siguran objekt vraćamo Službu za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Službu za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, Zavod za hitnu medicinu SMŽ,” naglasio je župan Ivan Celjak te dodao se se iz Siska u Petrinju vraća i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak čija je voditeljica dr. Tatjana Vrga.
“Zahvaljujemo županu na trudu i radu u smjeru uspostavljanja zdravstvenog standarda kakav smo imali i prije potresa. To je važno za brojne korisnike usluga fizikalne medicine jer nije u pitanju samo Petrinja nego i 55 okolnih sela,” objašnjava dr. Tatjana Vrga ističući kako je Županija ovo realizirala u vrlo kratkom razdoblju i kako će pacijenti sada imati potpunu zdravstvenu uslugu.
Župan Celjak dodao je kako je važno da Petrinjke i Petrinjci više ne moraju ići u Sisak nego će usluge rehabilitacije i fizikalne medicine dobivati u Petrinji.

Također, u čvrst i siguran objekt na adresi Vladka Mačeka 47 u Petrinji vraćaju se i UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Odsjek za hrvatske branitelje, UO za poslove skupštine, pravne i opće poslove, Odsjek za opću upravu, UO za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU, Odsjek za gospodarstvo te UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu.

“Na ovaj način osiguravamo kvalitetne uvjete našim pacijentima u području zdravstvene skrbi, ali isto tako na raspolaganju smo svim građanima Petrinje u okviru nadležnosti Sisačko-moslavačke županije. Naši sugrađani će sada na jednome mjestu moći obaviti širi spektar zdravstvenih usluga, a iz kontejnera mičemo i one urede koji primaju veći broj stranaka, sve kako bi prije zime osigurali kvalitetne uvjete u čvrstom, sigurnom i toplom objektu”, zaključio je Celjak.

Vlasnik objekta Milenko Strižak istaknuo je kako je riječ o multifunkcionalnoj zgradi koja je građena s namjenom doma za starije i nemoćne, ali može biti i puno više od toga.
“Drago mi je što se ovo događa upravo pred zimu jer time činimo dobro svim našim građanima”, naglasio je Strižak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd