• 044 500 330

Vijesti

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sudjelovao je na radnom sastanku u Općini Lekenik, s načelnikom Ivicom Perovićem i suradnicima.

Službeni posjet Općini Lekenik

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sudjelovao je na radnom sastanku u Općini Lekenik, s načelnikom Ivicom Perovićem i suradnicima.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bio je razvoj gospodarstva u općini Lekenik. Posebno je značajan uspjeh poduzetničkih zona: u zoni Marof prodano je 30 parcela od njih 41. To znači i nova radna mjesta, što je važno za svaku općinu u našoj županiji. Stoga ćemo uskoro potaknuti poduzetnike koji zapošljavaju naše stanovnike i poduzetničkim kreditima, koje će Županija sufinancirati na način da kamata iznosi 0%“ – izjavio je župan Celjak.
U Općinu Lekenik se za desetak dana vraćaju i ordinacije obiteljske medicine i dentalne medicine Doma zdravlja Sisak u Žažini, koje su zbog potresa bile izmještene. Također Sisačko-moslavačka županija pokrenula je izradu projektne dokumentaciju za područnu školu u Letovaniću, koja je oštećena u potresu i kojoj je potrebna obnova.

Župan je obišao Hrvatski dom u Lekeniku u kojem su radovi uređenja pri kraju, a obnavlja se sredstvima iz Mjere ruralnog razvoja 7.4.1., čiju je prijavu radila županijska razvojna agencija Simora, te poduzetničku zonu Marof u Lekeniku i dva poslovna objekta u kojima poduzetnici uspješno posluju.

Županija će nastaviti sufinancirati nerentabilnu liniju Sisak-Farkašić-Sisak za prijevoz putnika, a u općini Lekenik će sufinancirati produženi boravak za učenike u OŠ Mladost Lekenik, kako bi se u tom dijelu roditelji financijski rasteretili.

Uz načelnika Perovića i načelnika Stožera CZ u Lekeniku, održan je i sastanak s državnim tajnikom Gordanom Hanžekom u bazi Stožera CZ RH u Lekeniku.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd