• 044 500 330

Vijesti

Tijekom summita, kroz panele i nagrađivanje najboljih, predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među njima i rad županijske Razvojne agencija SIMORA.

Završen 7. regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe

Sedmi po redu Regionalni summit poduzetnika “300 najboljih” organiziran od strane Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE održan je u Dubrovniku okupivši poduzetnike s područja srednje i jugoistočne Europe. Tijekom summita, kroz panele i nagrađivanje najboljih, predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među njima i rad županijske Razvojne agencija SIMORA.
Proaktivne i poduzetne lokalne zajednice imaju mogućnost stvoriti pozitivan poduzetnički ambijent. Upravo o ulozi lokalnih i regionalnih zajednica, te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva govorio je direktor Simore Mario Čelan predstavivši rad Agencije i izazove kojima će biti obilježena bliska budućnost. “Prema novoj karti regionalnih potpora Hrvatske od 1. siječnja iduće godine poduzetnici koji se odluče uložiti u područje Sisačko-moslavačke županije dobit će potporu od 50 – 70% (50% za velika poduzeća, 60% za mala poduzeća i 70% za mikro i mala poduzeća). To konkretno znači da će poduzetnik koji ulaže na području SMŽ dobiti 15% veći udio sufinanciranja svojih investicija u odnosu na poduzetnika koji ulaže na području Grada Zagreba ili Sjeverne Hrvatske. Očekujemo da je upravo to uz sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, naš adut u godinama koje slijede i da ćemo zbog toga postati poduzetnička županija.”, istaknuo je Čelan.
Osnovni cilj summita promocija je važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj, a u sklopu četverodnevnog događanja održana je ceremonija dodjele nagrada i priznanja najzaslužnijima za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe – „Stvaratelj za stoljeća. Razvojna agencija SIMORA nagrađena je nagradom Globallocal za kreiranje dobrog poduzetničkog ambijenta.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd