Službena mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije

  • 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je s ravnateljem Gimnazije Sisak Božidarom Dujmićem u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, potpisao Sporazum kojim se županijski uredi daju na privremeno korištenje školi.

Neuobičajen potez županijske uprave: svoje urede preuredili i dali na korištenje učenicima

Župan Ivan Celjak je s ravnateljem Gimnazije Sisak Božidarom Dujmićem u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, potpisao Sporazum kojim se županijski uredi daju na privremeno korištenje školi.
Ne samo da su uredi dani za potrebe djece, nego su i u potpunosti preuređeni u učionice i kabinete i opremljeni za novi početak nastave.
Ovo je jedan neuobičajen potez koji je povukao novi sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je prije mjesec dana obavijestio pročelnike i službenike županijske uprave da će biti iseljeni zbog potrebe sisačke Gimnazije.
"Tražili smo čvrst i siguran objekt u centru grada u koji bi se moglo smjestiti 20 razrednih odjeljenja i ovo je bila najvažnija odluka. Mi možemo biti smješteni na bilo kojoj lokaciji, a djeca moraju biti na prvom mjestu" - istaknuo je župan Celjak.
Riječ je o prostoru ukupne površine 650 četvornih metara, preuređenom u deset velikih učionica za 20 razrednih odjeljenja, učenika upisanih u tri smjera; jezični, opći i prirodoslovno-matematički.
Time su donedavni uredi župana i službenika županijske uprave na adresi Rimska 28 u Sisku, postali školski objekt za 372 učenika i 51 djelatnika Gimnazije, dok se njihova škola ne obnovi. Nove učionice su u potpunosti opremljene, objekt je u samom centru grada Siska, odmah uz autobusni i željeznički kolodvor, blizu svih dodatnih sadržaja.
Nakon razornog potresa u prosincu 2020. godine, zgrada Gimnazije Sisak pretrpjela je velika oštecćenja i označena je kao neupotrebljiva. Upisana je u Registar kulturnih dobara te je od strane škole, uz pomoć Sisačko-moslavačke županije, pokrenut postupak javne nabave za izradu elaborata o građevinskom stanju, glavni projekt cjelovite obnove i projekt proširenja i uređenja zgrade.
Učenici Gimnazije Sisak drugo polugodište nastavne godine 2020./2021. koju su obilježile pandemija i razoran potres, provodili su on-line, dok nisu prebačeni u novu Strukovnu školu Sisak gdje su se izmjenjivali s učenicima navedene škole fizički pohađajući nastavu tek svaka dva tjedna.

„Učinili smo sve da gimnazijalcima u našem prostoru bude što ugodnije te da svoje srednjoškolske dane provode u učenju, obrazovanju i druženju u adekvatnom ambijentu u centru grada blizu svih dodatnih sadržaja.
Ovim potezom Sisačko-moslavačka županija kao osnivač škole poduzela je sve da novu školsku godinu učenici pohađaju redovno, u prostoru osiguranom samo za njih. Gimnaziji Sisak dali smo na korištenje i dio neophodne opreme, namještaja, klima uređaja, telefona... Dio opreme škola je nabavila i iz donacija.
Sigurnost i potrebe djece su nam na prvome mjestu, nije bilo dvojbe oko ustupanja ureda službenika za potrebe odvijanja nastave sisačkih gimnazijalaca, mi smo se prilagodili novonastaloj situaciji i smjestili u staroj zgradi tzv. bivše Komande.
Dat ćemo sve od sebe da se oštećena zgrada Gimnazije Sisak obnovi, te učenicima omogući nastava na starom mjestu, a ujedno i sačuva zgrada kao kulturno dobro“, rekao je župan Ivan Celjak, te obišao gimnazijalke i gimnazijalce u njihovim novim prostorima.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

zpd
 

facebook1