• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik župana Mihael Jurić je u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine, u Petrinji nazočio svečanom otvaranju obnovljene hrvačke dvorane.

Otvorena obnovljena hrvačka dvorana u Petrinji

Zamjenik župana Mihael Jurić je u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine, u Petrinji nazočio svečanom otvaranju obnovljene hrvačke dvorane.
Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije pokrenuli su projekt pod nazivom „Prijatelji na djelu“ za pomoć sportu na području naše županije pogođenom katastrofalnim potresom. U sklopu tog projekta obnovljena je hrvačka dvorana u Petrinji.
Projekt obnove dvorane financirali su poljska Bank Gospodarstwa Krajowego-BGK u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatski vaterpolo savez u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.
Bank Gospodarstwa Krajowego-BGK u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak financirala je i druge projekte u SMŽ pa su otvorenju nazočili i predstavnici Udruge slijepih i Udruge osoba s invaliditetom SMŽ.
Sportaši Hrvačkog kluba Petrinja, priredili su uzvanicima prezentaciju, skraćeni prikaz treninga kakav će se ponovno odvijati u obnovljenoj dvorani.
Zamjenik župana Mihael Jurić je u ovoj prigodi, uz ostalo rekao: „Za Sisačko-moslavačku županiju ovakvi događaji znače mnogo, iz razloga što je velik dio naše županije, ovaj banovski dio jako stradao u strašnom potresu. Mnoge naše institucije, dvorane, škole, sportska borilišta su teško oštećena, a mnoga su neupotrebljiva. Za njihovu obnovu potrebna su velika financijska sredstva, kako bismo se vratili u stanje prije potresa. Zbog toga se posebno želim zahvaliti našim donatorima, prijateljima iz Poljske, također Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednici sportskih udruga i saveza i svima vama, prijateljima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji. Naravno da je ovakva akcija poticaj obiteljima da ostanu na ovom području, da njihova djeca imaju sve uvjete, da mogu trenirati i da se mogu razvijati kao djeca na područjima gdje nije bilo ovog strašnog potresa.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd