• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u petak, 11. lipnja 2021. godine, zajedno sa zamjenicima Mihaelom Jurićem i Mirjanom Olujić, predvodio program obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije.

11. lipnja – Dan Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivan Celjak je u petak, 11. lipnja 2021. godine, zajedno sa zamjenicima Mihaelom Jurićem i Mirjanom Olujić, predvodio program obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije. Naša je županija za svoj dan odabrala dan rođenja velikih učitelja hrvatskog naroda, braće Radić, rođenih u Desnom Trebarjevu, danas na području Općine Martinska Ves. Ovogodišnja je obilježba bila posebno svečana, jer je njome obilježena i 150. obljetnica rođenja Stjepana Radića.
Tradicionalno je počast hrvatskim braniteljima odana kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, kao i kod spomenika poginulim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana, te braći Radić, kod spomen-obilježja ispred mjesta gdje je nekad u desnom Trebarjevu stajala njihova rodna kuća.
Program obilježbe zaokružen je svečanom akademijom u Domu INA rafinerije nafte u Sisku, gdje je slavlje za Dan županije uveličao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz kojeg su bila i dvojica potpredsjednika, ministar branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na ovoj je svečanosti bio saborski zastupnik, potpredsjednik Odbora za pravosuđe Krunoslav Katičić.
Lijepom gestom, zahvalom na otvorenoj sceni i prikladnim poklonom, župan Ivan Celjak je iskazao dužnu zahvalnost donedavnoj predsjednici Županijske skupštine Ivanki Roksandić.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković je pokazao duboko razumijevanje problema s kojima se Sisačko-moslavačka županija suočila još žešće od ostatka Hrvatske i obećao pomoć države u rješavanju tih problema: „Da bismo u potpunosti revitalizirali Banovinu moramo raditi i na procesu demografske revitalizacije. Tu očekujemo velike iskorake, jer bez ljudi nema obnove, nema ekonomske revitalizacije, nema društvene dinamike, nema povezanosti onog finog socijalnog tkiva, koje je ključno za razvoj svake sredine, svakog naroda, svakog društva i svake države.“
U svome je svečanom obraćanju župan Celjak pozvao na zajedništvo i rad za opće dobro: „Neka nam djelovanje Stjepana Radića i dalje bude vodilja dok koračamo putem obnove, revitalizacije, gospodarskog rasta i razvoja.“

Ovdje možete poslušati cjelovita obraćanja župana Ivana Celjaka:

… i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića:

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd