• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, nazočio obilježavanju Dana grada Gline.

Dan grada Gline

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, nazočio obilježavanju Dana grada Gline. Izaslanik predjednika Hrvatskog sabora bio je saborski zastupnik Ivan Celjak.
Nakon Svete mise, koju je u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka služio glinski župnik, vlč. Ivica Mađer, kod spomen-obilježja hrvatskih branitelja i stradalnika u Domovinskom ratu „Suza“ položeni su vijenci i zapaljene svijeće, odana je počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.
Kod spomen-obilježja u Gornjem Viduševcu, obraćanjem uzvanika obilježena je pobjeda Oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i predaja 21. korpusa neprijateljske vojske.
Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gline, koja je održana u Hrvatskom domu, županu se pridružio njegov zamjenik Roman Rosavec. Dio svečane obilježbe Dana grada bila je i izložba fotografija iz Domovinskog rata, postavljena u predvorju Hrvatskom domu u Glini.
Župan Žinić je u svom obraćanju, kao rođeni Glinjanin, naglasio zadovoljstvo zbog razvoja grada i ostvarivanja mnogih projekata u njemu, istaknuo dobru suradnju koju Glina ima sa Sisačko-moslavačkom županijom, kao i trajnu i aktivnu potporu koju zajedničkim projektima Županije i Grada daje Vlada Republike Hrvatske. Sjetio se ratnih dana u Glini, u kojoj je „Domovinski rat počeo (napadom pobunjenih Srba na Policijsku postaju Glina) i završio(predajom 21. korpusa neprijateljske vojske)“. Župan je posebno zahvalio hrvatskim braniteljima, vojsci i policiji, kao i počasnom građaninu grada Gline, general-pukovniku Mladenu Markaču, onima kojima Republika Hrvatska duguje vječnu zahvalnost zbog junačke uloge u njenom stvaranju, obrani i oslobađanju.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno/8126-dan-grada-gline#sigProId4db21d4479

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd