• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, je u četvrtak, 19. veljače 2020. godine, u potkrovlju Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, nazočio svečanom uručivanju ugovora o samozapošljavanju za 12 polaznika gaming edukacije.

Ugovori o samozapošljavanju polaznicima gaming edukacije

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, je u četvrtak, 20. veljače 2020. godine, u potkrovlju Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, nazočio svečanom uručivanju ugovora o samozapošljavanju za 12 polaznika gaming edukacije.
Gaming edukacija u Novskoj unutar inkubatora privlači mlade iz cijele zemlje, a održava se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Edukacija je besplatna, traje šest mjeseci i polaznici mogu birati između dva programa BLENDER i UNITY. U suradnji s HZZ-om, oni nezaposleni dobivaju naknadu i putne troškove. Oni koji su nakon edukacije odlučili otvoriti tvrtku dobili su i financijsku potporu za pokretanje start-upova 155.000 kuna: od HZZ-a 55 tisuća kuna, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i 65 tisuća kuna od Grada Novske.
Uz župana Ivu Žinića, polaznicima ove generacije koji su odlučili pokrenuti svoj posao, ugovore o samozapošljavanju uručili su ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Čirko i gradonačelnik Novske Marin Piletić. Svečanosti su nazočili i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i član Skupštine HOO-a Boris Mesarić. Nakon uručivanja ugovora svi su uzvanici obišli i prostor trgovine Pun ceker na novljanskoj tržnici, kao i prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO u kojem je instalirana najsuvremenija oprema za produkciju videoigara.

Ovdje možete poslušati dio izjave župana Ive Žinića:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd