• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik župana Roman Rosavec je u utorak, 17. prosinca 2019. godine, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića,  u Popovači, u prostoru Bolnice, nazočio svečanosti kojom je obilježeno 85 godina postojanja Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“.

85 godina postojanja Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača

Zamjenik župana Roman Rosavec je u utorak, 17. prosinca 2019. godine, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u Popovači, u prostoru Bolnice, nazočio svečanosti kojom je obilježeno 85 godina postojanja Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“.
Iako je ova bolnica u svom početku bila zamišljena kao usko specijalizirana ustanova za pružanje zdravstvene njege u neuropsihijatriji, rekao je u ovoj prigodi Rosavec, danas je to ustanova koja ima mogućnost pružanja zdravstvene zaštite kako za stanovnike grada Popovače, tako i za stanovnike Sisačko-moslavačke županije, a i šire. Unatoč teškim uvjetima u zdravstvu, ova se ustanova razvija i raste. Valja napomenuti projekt energetske obnove, od daleke 85. godine nije bilo takve investicije, koja iznosi oko 8 300 000 kn, zatim izgradnju lifta u suradnji s Ministarstvom branitelja, upotpunjavanje zdravstvene opreme, kako bi se liječnicima pomoglo da pružaju što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, nešto je o čemu uistinu treba govoriti, naglasio je Roman Rosavec. „Ja se čvrsto nadam da će ova ustanova i dalje uspješno raditi i biti jedan od bitnih, rekao bih, čak i gospodarskih i socijalnih subjekata na području Moslavine, a napose grada Popovače, budući da ona danas ima oko 600 zaposlenih, to je 600 obitelji vezanih uz nju. Brojni projekti su pred nama koje ćemo u bližoj budućnosti ostvariti i siguran sam da zajedno možemo i dalje raditi na uspjehu i promociji ove zdravstvene ustanove,“ zaključio je zamjenik župana Roman Rosavec.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd