• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je u subotu, 14. prosinca 2019. godine, u Šišincu (Općina Lekenik) nazočio obilježavanju 28. godišnjice VRO „Vihor“, u kojoj je i sam sudjelovao.

28. godišnjica VRO „Vihor“

Župan Ivo Žinić je u subotu, 14. prosinca 2019. godine, u Šišincu (Općina Lekenik) nazočio obilježavanju 28. godišnjice VRO „Vihor“, u kojoj je i sam sudjelovao. Ovu tešku i kompliciranu vojnu operaciju, koja je uključivala forsiranje rijeke Kupe pri krajnje nepovoljnim vremenskim uvjetima, čuvaju od zaborava njeni sudionici.
Operacija, na žalost, nije u cijelosti ostvarila planirane rezultate, iako je u prvoj fazi napada bila izuzetno uspješna, ali je pokazala spremnost hrvatskih oružanih snaga na djelovanje i u najnepovoljnijim uvjetima.
Hrvatske su snage imale u ovoj operaciji velik broj žrtava, 22 pripadnika hrvatske vojske i policije položila su život na oltar Domovine u operaciji Vihor.
Svetu misu je u Šišincu predvodio vojni kapelan don Branko Čagalj, a počast poginulim sudionicima VRO „Vihor“ kod spomen obilježja „Spomen gaj 102. brigade HV“odala su izaslanstva ministarstava obrane i branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline, Općine Lekenik i brojni pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd