• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik župana Roman Rosavec je u srijedu, 18. rujna 2019. godine, u novootvorenom dječjem vrtiću „Stribor“ u Novskoj nazočio prezentaciji rezultata godinu dana rada po GiGa aplikaciji za djecu predškolskog uzrasta dječjih vrtića grada Novske.

Prezentacija rezultata rada po GiGa aplikaciji za djecu predškolskog uzrasta dječjih vrtića grada Novske

Zamjenik župana Roman Rosavec je u srijedu, 18. rujna 2019. godine, u novootvorenom dječjem vrtiću „Stribor“ u Novskoj nazočio prezentaciji rezultata godinu dana rada po GiGa aplikaciji za djecu predškolskog uzrasta dječjih vrtića grada Novske. Integrirani program GiGa digitalno-manualna aplikacija nastao je praćenjem potreba gimnazijalaca i rješavanjem uzroka problema s kojima su došli u školu. Integrirani program gimnazije Gaudeamus provodi se posljednjih 20 godina, a kroz njega je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji prošlo više od 10 000 polaznika. Zadaća programa je usvajanje ključnih kompetencija cjeloživotnog učenja: kako učiti, socijalnih i građanskih kompetencija, komunikacije na materinjem i stranom jeziku, poduzetničkih kompetencija te digitalnih kompetencija.
Svaka godina učenja u GiGa digitalno-manualnoj aplikaciji podijeljena je na sedam modula. Kroz sve module programa, igrajući se samostalno i u suradnji s odgojiteljem i ostatkom skupine u vrtiću , djeca usvajaju najvažnije modele rada i ponašanja koji su bitni za budući životni uspjeh.
Nakon prezentacije, zamjenik župana Roman Rosavec iskazao je zadovoljstvo viđenim, ocijenio program kvalitetnim i korisnim, kao i zanimljivim za moguće širenje vrtićima Sisačko-moslavačke županije.

Ovdje poslušajte izjavu, koju je novinarima u ovoj prigodi dao zamjenik župana Roman Rosavec:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd