• 044 500 330

Vijesti

 Župan Ivo Žinić je, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskoj Kostajnici nazočio Svetoj misi za poginule i nestale hrvatske branitelje, u prigodi obilježavanja 28. obljetnice proboja  iz opkoljene Hrvatske Kostajnice. Nakon Svete mise izaslanstva su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomen-ploče proboja, mjesta odakle su prije 28 godina hrvatski branitelji poveli civile prema Hrvatskoj Dubici i spas u iz grada koji je bio opkoljen sa sve četiri strane.

28 godina od proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

Župan Ivo Žinić je, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskoj Kostajnici nazočio Svetoj misi za poginule i nestale hrvatske branitelje, u prigodi obilježavanja 28. obljetnice proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice.
Nakon Svete mise izaslanstva su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomen-ploče proboja, mjesta odakle su prije 28 godina hrvatski branitelji poveli civile prema Hrvatskoj Dubici i spas u iz grada koji je bio opkoljen sa sve četiri strane.
Župan Žinić je u svom obraćanju podsjetio na težinu situacije u kojoj se našao opkoljeni grad i njegovi branitelji, zahvalio im na hrabrosti i pozvao stanovnike Hrvatske Kostajnice da nastave graditi uvjete za razvoj, budućnost i ostanak ljudi na ovom prostoru, čija je sloboda plaćena krvlju i životima hrvatskih branitelja.

Ovdje poslušajte cjelovito obraćanje župana Ive Žinića:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd