• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 4. rujna 2019. godine, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku održao radni sastanak s ministrom uprave Ivanom Malenicom. Nakon radnog sastanka, ministar, uz kojeg je bila i državna tajnica Josipa Rimac, i župan, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, održali su kratku konferenciju za medije.

Radni sastanak s ministrom uprave

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 4. rujna 2019. godine, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku održao radni sastanak s ministrom uprave Ivanom Malenicom. Nakon radnog sastanka, ministar, uz kojeg je bila i državna tajnica Josipa Rimac te župan, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, održali su kratku konferenciju za medije.
Ministar je u Sisačko-moslavačku županiju došao na radni sastanak o reformskoj mjeri Vlade RH, povjeravanju poslova državne uprave županijama.
Razgovaralo se o novim poslovima koji će preuzeti županije, o načinima ustrojavanja i organiziranju posla od 1. siječnja 2020. godine, s kojim datumom državni službenici postaju zaposlenici županijskih uprava. Cilj reforme je učiniti sustav učinkovitijim. Postoji niz aktivnosti koje se očekuju od županija kako građani ne bi osjetili nikakav prijelaz u ostvarivanju svojih prava. Sredstva za obavljanje tih poslova su osigurana u Državnom proračunu u iznosu od 350 milijuna kuna, jednako kao i 150 milijuna kuna za otpremnine onim zaposlenicima Državne uprave koji imaju uvjete i odluče se za tu mogućnost.

Ovdje poslušajte izjave župana Ive Žinića:

…i ministra uprave Ivana Malenice:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd