• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Ivan Celjak su u utorak, 30. srpnja 2019. godine, nazočili početku radova na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak. Početak radova na projektu vrijednom ukupno 7 915 159 kuna, što uključuje izradu Gl. projekta, radove, nadzor, upravljanje i administraciju, promidžbu i vidljivost te završni energetski certifikat, službeno je označio župan Ivo Žinić.

Župan Ivo Žinić službeno označio početak radova na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Ivan Celjak su u utorak, 30. srpnja 2019. godine, nazočili početku radova na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak.
Početak radova na projektu vrijednom ukupno 7 915 159 kuna, što uključuje izradu Glavnog projekta, radove, nadzor, upravljanje i administraciju, promidžbu i vidljivost te završni energetski certifikat, službeno je označio župan Ivo Žinić.
Projekt je sufinanciran od Europske unije iz sredstava Fonda za regionalni razvoj s 4 737 475 kuna, a preostali iznos od 3 177 683 kn bit će financiran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj s 0,25% kamata. Rok otplate ovog kredita je 13 godina.
Projekt uključuje povećanje toplinske zaštite: vanjskih zidova, stropa prema negrijanom prostoru i krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode.
Nakon energetske obnove očekivani je prijelaz iz energetskog razreda F u energetski razred C .
Planirani završetak projekta je u listopadu sljedeće godine.
Župan Ivo Žinić je rekao kako će završetkom ovog projekta Dom zdravlja Sisak dobiti posve novu zgradu, nakon pedesetak godina u kojima nije bilo značajnijih ulaganja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta, prijavi na natječaj, ali i naglasio kako ovo nije jedina zgrada domova zdravlja na kojoj traju radovi na energetskoj obnovi. Prije nekoliko dana počeli su radovi u Glini i Petrinji, imat ćemo radove i u Kutini, a i velik dio energetske obnove na Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.
Župan je rekao i kako se nada da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku, ali i da će biti organizirano neometano funkcioniranje Doma zdravlja Sisak za vrijeme dok radovi traju.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd