• 044 500 330

Vijesti

Predsjednica RH i predsjednik Vlade RH na svečanoj sjednici za Dan Sisačko-moslavačke županije

 

Svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja je u utorak, 11. lipnja 2019. godine, održana u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, nazočila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora na ovoj je svečanosti bila saborska zastupnica Željka Josić, nazočan je bio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, a izaslanik ministra obrane bio je general-pukovnik Drago Matanović. Uz mađarskog veleposlanika Jozsefa Magyara, nazočni su bili i župani pet županija: virovitičko-podravski Igor Andrović, vukovarsko-srijemski Božo Galić, požeško-slavonski Alojz Tomašević, međimurski Matija Posavec i brodsko-posavski Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić, te saborski zastupnici Stipo Šapina, Dražen Barišić i Mato Čičak, kao i brojni drugi uglednici iz društvenog , vjerskog i gospodarskog života.
Župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić uručili su priznanja i nagrade. Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrađeni su gitarist Damir Kukuruzović, liječnica Snježana Prodanović, Udruga invalida rada grada Siska, glazbenik Miroslav Dimić i slikar Želimir Šiško. Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrađeni su Ženki vokalni sastav KUD-a „Posavina“ Budaševo, Muška klapa „Kolapjani“ i Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.
Nagradu za životno djelo primio je prim. dr. Ivan Šipuš.
Po završetku Svečane sjednice Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je, u pratnji županijskih dužnosnika obišla i gradilište Islamskog centra u Sisku.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd