• 044 500 330

Vijesti

Stanje u Hrvatskoj Kostajnici pod nadzorom

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, načelnik Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, proveli su i u utorak, 14. svibnja 2019. godine, dobar dio dana u Hrvatskoj Kostajnici, kojoj su zaprijetile vode naglo nabujale rijeke Une.
Zamjenik župana Rosavec, predsjedao je i sjednicom Stožera koja je ponovno održana u Vatrogasnom domu u Hrvatskoj Kostajnici i kojoj su nazočili i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
Stanje u Hrvatskoj Kostajnici je, zahvaljujući pravovremenim i kvalitetnim mjerama posve pod kontrolom i nema poplavljenih kuća. Una je visok i doveo je do uvođenja izvanrednog stanja obrane od poplava, i nije još vrijeme za opuštanje, ali uz puni angažman Hrvatskih voda, domaćih snaga, prije svega vatrogasaca i Hrvatske gorske službe spašavanja, te pomoći iz mjesta Sisačko-moslavačke županije, može se očekivati da će ova vodena prijetnja proći bez ozbiljnijih posljedica.

Ovdje poslušajte što su nakon sjednice Stožera Civilne zaštite SMŽ novinarima izjavili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić:

… i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd