• 044 500 330

Vijesti

Godinu dana rada Doma za starije osobe Glina

Župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, nazočili su u utorak, 7. svibnja 2019. godine, svečanosti obilježavanja prve godišnjice postojanja i rada Doma za starije osobe Glina.
Dom za starije osobe Glina otvoren je 7. svibnja 2018. godine. Izgrađen je u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojeg u Republici Hrvatskoj provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Izgradnjom i opremanjem jednog od najmodernijih domova za starije osobe u Republici Hrvatskoj, omogućeno je trajno zbrinjavanje najranjivijih kategorija korisnika prognanika, povratnika i izbjeglica, koji su do sada bili korisnici organiziranog smještaja u Republici Hrvatskoj. Prelaskom u sustav socijalne skrbi i preseljenjem u ovaj dom, adekvatno su zbrinuti posljednji korisnici koji su do sada bili smješteni u organiziranom smještaju.
Na proslavi „prvog rođendana“ Doma nazočnima su se obratili ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević i župan Ivo Žinić.

Ovdje poslušajte izjavu, koju je u ovoj prigodi novinarima dao župan Ivo Žinić:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd