• 044 500 330

Vijesti

Ugovori o sufinanciranju energetske obnove škola u Popovači i Topuskom

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, u srijedu, 24. travnja 2019. godine, u Velikom je kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem i načelnikom Općine Topusko Ivicom Kuzmićem potpisao ugovore vezane za energetsku obnovu školskih zgrada na području ovih jedinica lokalne samouprave.
Sisačko-moslavačka županija trenutačno ima 22 ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vezano za energetsku obnovu zgrada osnovnih i srednjih škola. Četiri zgrade (OŠ Glina, OŠ Gvozd, OŠ I. G. Kovačić, Gore i OŠ Novska) su već gotove, tri su u fazi realizacije (OŠ J. Kozarca, Lipovljani, OŠ Sunja i OŠ V. Nazor, Topusko), za 10 je u tijeku javna nabava, a za 5 će nabava biti raspisana tijekom ljeta. Ukupna vrijednost svih projekata energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola veća je od 92 milijuna kuna.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira energetsku obnovu zgrada sa 60% iznosa, dok ostatak mora osigurati Županija. Županija dio svog sufinanciranja osigurava kroz Fond za sufinanciranje EU projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a dio kroz sufinanciranje gradova i općina na čijem se području škole nalaze.
Župan je s gradonačelnikom Popovače potpisao ugovore o sufinanciranju za Područnu školu Donja Gračenica, Područnu školu Gornja Gračenica, Područnu školu Voloder i Područnu školu Osekovo. Ukupna investicija u ove četiri područne škole je oko 7 milijuna kuna. Županija mora osigurati vlastitih 2,7 milijuna kuna, od čega će Grad osigurati gotovo 1 milijun kuna. Točni iznosi znat će se kad se realizira postupak javne nabave.
S Općinom Topusko potpisan je sporazum za zgradu Srednje škole Topusko. Vrijednost ovih radova je veća od 7 milijuna kuna, od čega je udio Županije malo manji od 3 milijuna kuna. Županija je za ovu zgradu ostvarila potporu iz Fonda za sufinanciranje EU projekata MRRFEU u iznosu od 2 milijuna kuna. Općina će projekt sufinancirati sa 100 000 kuna.

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd