• 044 500 330

Vijesti

Predstavljen projekt Centar za ljevarstvo-SIMET

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 20. ožujka 2019. godine, u prostorijama Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nazočio početnom predstavljanju projekta „Centar za ljevarstvo – SIMET“. Ovoj uvodnoj konferenciji nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras sa suradnicima, dekanica Metalurškog fakulteta Zdenka Zovko Brodarac, kao i predsjednik HGK Županijske komore Sisak Boris Mesarić.
Projekt „Centar za ljevarstvo – SIMET“, vrijedan 40 milijuna kuna, u kojem je Sisačko-moslavačka županija projektni partner, financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
Provedba projekta rezultirat će adaptacijom, opremanjem i stavljanjem u funkciju Centra za ljevarstvo – SIMET, koji se nalazi u sklopu Metalurškog fakulteta Sisak. U svrhu povezivanja poduzetnika, znanstveno-istraživačkih funkcija i javnog sektora, znanstveno-istraživačka oprema nabavljena kroz projekt služit će kvalitetnijem prijenosu znanja i rezultata istraživanja, poboljšanju umreženosti poduzetnika i proizvodnih procesa, te smanjenju troškova proizvodnje.

Ovdje možete poslušati izjavu župana Ive Žinića:

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd