• 044 500 330

Vijesti

Sporazumi o povišenom zdravstvenom standardu stanovnika Kutine

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine u gradskoj vijećnici Grada Kutine sudjelovao je u potpisivanju sporazuma o povišenom neugovorenom zdravstvenom standardu.
Gradonačelnik Kutine Zdravko Babić potpisao je ove sporazume s Općom bolnicom „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, zatim s Domom zdravlja Kutina te sa Zavodom za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.
Sporazum između Grada Kutine i Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ regulira redovite dolaske liječnika specijalista u Dom zdravlja Kutina i to radi obavljanja oftamološke, urološke, internistističke, kirurške, otorinolaringološke i ortopedske specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite.
Sporazum s Domom zdravlja Kutina potpisan je u svrhu financiranja rada medicinske sestre koja radi sa specijalistima koji dolaze u Kutinu, te režijskih i drugih troškova ordinacija potrebnih za rad specijalista u Domu zdravlja Kutina. Sporazum između Grada Kutine i Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije potpisan je u svrhu rada medicinske sestre u Zavodu za hitnu medicinu – Ispostava u Kutini. Njime je osiguran rad medicinske sestre u timu T1 u Ispostavi Kutina svakim radnim danom od 20 do 8 sati te vikendima i blagdanima u vremenu od 0 do 24 sata.
Iz Proračuna Grada Kutine za ovaj povišeni zdravstveni standard izdvojeno je 420 000 kuna. Sisačko-moslavačka županija je za isto predvidjela oko 305 000 kuna.

Ovdje možete poslušati izjavu župana Ive Žinića, koju je dao nakon potpisivanja ovih sporazuma:

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd