• 044 500 330

Vijesti

Otvorena Ustrojbena jedinica za predškolski odgoj u Hrvatskoj Dubici

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u četvrtak, 7. ožujka 2019. godine, u Hrvatskoj Dubici nazočili svečanom otvorenju ustrojbene jedinice predškolskog odgoja pri Osnovnoj školi „Ivo Kozarčanin“.
Općina Hrvatska Dubica i OŠ „Ivo Kozarčanin“ su u listopadu 2018. godine krenuli u aktivnosti oko otvaranja vrtića. Općina je imala prostor namijenjen vrtiću u prizemlju zgrade u Parku žrtava Domovinskog rata od ukupno 120 m2 koji je djelomično opremljen još 2010. godine, ali nikada nije krenuo s radom. Obzirom je prostor kuhinje premalen i ne bi se moglo kuhati za 20 djece, Općina je došla na ideju da škola može biti osnivač vrtića odnosno nositelj Programa predškolskog odgoja i obrazovanja.
Župan je načelnici Općine Hrvatska Dubica Ružici Karagić u ovoj prigodi uručio odluku o sufinanciranju jedinice predškolskog odgoja i obrazovanja pri Osnovnoj školi Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica u iznosu od 75000,00 kuna za izgradnju vanjskog igrališta, donesenu 1. ožujka 2019. godine.
Ustrojbenu jedinicu za predškolski odgoj svečano su otvorili i predali djeci Hrvatske Dubice na uporabu, župan Ivo Žinić i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin.

Ovdje poslušajte izjavu, koju je u ovoj prigodi novinarima dao župan Ivo Žinić:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd