• 044 500 330

Vijesti

Županijski projekt „Poduzetnički krediti“ ide dalje

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, je u srijedu, 6. ožujka 2019. godine, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije, potpisao ugovor o nastavku provedbe projekta „Poduzetnički krediti“.
„Poduzetnički krediti 2018-2019“ jedna je od 13 poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom 2019. godine za koje je u Proračunu Sisačko-moslavačke županije u 2019. godini osigurano ukupno 9 949 180 kuna. U projektu sudjeluje sedam poslovnih banaka, a korisnici mogu biti obrti, mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i profitne ustanove. Namjena može biti ulaganje u poslovne objekte, kupnja opreme, kupnja zemljišta u svrhu poduzetničke aktivnosti, a sredstva se (do 30 % kredita) mogu koristiti i kao obrtna sredstva.
Oblik provedbe ove mjere je subvencioniranje kamata, Sisačko-moslavačka županija subvencionira od 1 do 2 % kamata, jednako tako i jedinice lokalne samouprave, pa kamata u konačnici za gospodarstvenike može biti čak i 0 %.

Ovdje poslušajte izjavu, koju je u ovoj prigodi novinarima dao župan Ivo Žinić:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd