• 044 500 330

Vijesti

Više od 38 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje na području SMŽ

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, te saborski zastupnik Stipo Šapina, održao je u utorak, 19. veljače 2019. godine, radni sastanak s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom i njegovim suradnicima. Sastanku su nazočili i predstavnici zainteresiranih jedinica lokalne samouprave, gradova Gline, Petrinje i Hrvatske Kostajnice, te općina Gvozd, Topusko i Donji Kukuruzari, kao i predstavnici Lječilišta Topusko i Doma za starije osobe Glina.
Prošlih godina, rekao je župan, na našem području dodjeljivano je od 16-18 kompleta građevinskog materijala, dok je za ovu godinu plan 60 kompleta, gotovo 4 puta više. Zahvalio je na tome Nikoli Mažaru i svima koji su na to utjecali.
Razgovaralo se, rekao je župan, o izgradnji novih zgrada za stambeno zbrinjavanje, najave otvaranja novih zgrada u Petrinji, o problematici stanova na području Općine Topusko, gdje postoji neriješeno pitanje između RH i Lječilišta Topusko, bržoj obnovi kuća na području općina Gvozd i Donji Kukuruzari. Razgovaralo se i o bržem stambenom zbrinjavanju mladih obitelji, samaca, a jedna od problematika, o kojoj će se još razgovarati je popunjavanje kapaciteta Doma za starije osobe Glina.
Novi zakon, zaključio je župan, kao i cjelokupan rad Središnjeg ureda, idu za tim da se ubrza stambeno zbrinjavanje i da se omogući darovanje pojedinih objekata ljudima koji u njima borave. Sve je to u cilju opstanka ljudi na ovom području.
Državni tajnik Nikola Mažar rekao je kako će na području Sisačko-moslavačke županije biti proveden čitav niz aktivnosti, koje će omogućiti da preko 38 milijuna kuna bude ove godine utrošeno na području Županije.

 

Ovdje poslušajte izjavu župana Ive Žinića:

Državni tajnik Nikola Mažar:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd