• 044 500 330

Vijesti

Posjet bolnici u povodu „Dana mimoza“

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u ponedjeljak, 4. veljače 2019. godine, posjetili Odjel ginekologije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kako bi sudjelovali u obilježavanju „Dana mimoza“.
Svake godine, treće subote u mjesecu siječnju, u cilju borbe protiv raka vrata maternice, obilježava se Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Cilj ove javnozdravstvene akcije je podizanje svijesti javnosti, a posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi zahvaljujući preventivnim mjerama smanjili smrtnost od ove zloćudne bolesti. Stoga je iznimno važno što kvalitetnije i što više informirati žene svih dobnih skupina o mogućnostima prevencije raka vrata maternice.
Ove godine obilježavanje je održano dvanaesti puta za redom, a u povodu ovog dana ginekolozi Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak obavljali su preventivne preglede (28. siječnja i 4. veljače) kako bi ranim otkrivanjem smanjili postotak smrtnosti i poboljšali izglede za izlječenje ove bolesti.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd